Sony Crunchyroll anime akış hizmeti Rusya’daki operasyonları askıya aldı

Sony Crunchyroll anime akış hizmeti Rusya'daki operasyonları askıya aldı

Başka bir şirket daha Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Rusya pazarını geçici olarak hizmetlerinden kesiyor. Cuma günü, Sony Eğlence birimi Rus kullanıcılarının Crunchyroll anime akış hizmetine erişmesini engelledi. İşte tüm detaylar.

Variety’ye göre Spider-Man: No Way Home gibi filmler Rusya’da gösterime girmeyecek. Şirket daha önce, yaklaşan sinema filmlerini ülkede yayınlamayacağını da söylemişti. Sony Pictures Entertainment CEO’su Tony Vinciquerra, bir e-postada, “Dünya çapında, Rusya’daki ticari faaliyetlerini durduran ve şu anda Ukrayna ve çevresindeki bölgede sürmekte olan insani yardım çabalarını destekleyen birçok işletmenin yanındayız” dedi. Vinciquerra, çalışanlarına şirketin gelecekteki TV dağıtım anlaşmalarını da durdurduğunu söylemeye devam etti.

Sony Crunchyroll anime akış hizmeti Rusya'daki operasyonları askıya aldı

Ayrıca, Sony’nin PlayStation bölümünün, Cuma günkü karardan önce donanım ve yazılım satışlarını zaten durdurduğunu belirtmekte fayda var. Ukrayna Rusya savaşı hız kesmeden devam ederken Rusya’ya yönelik yaptırımlar da devam ediyor. Apple, Microsoft ve Mc Donalds gibi büyük markalar Rusya’dan çekilmek istediklerini duyurdu. Ancak bununla da kalmadı. Ülke bir çok ekonomik ve psikolojik yaptırımla da boğuşuyor. Müzakerelerin olumsuz sonuçlanması ise durumu daha karamsar bir hale sokuyor. Savaşın etkisiyle her şeyin fiyatlandırmasında da problemler ortaya çıktı. Dolar ve altında yaşanan artış direkt olarak akaryakıt fiyatlarını vurdu. Yaptırım yapan şirketler arasına dev isim olan Sony de katıldı. İşin sonu nereye varacak hep beraber göreceğiz.

Pokemon GO hayranlarına müjde, oyun artık Türkçe destekli!