Samsung ve Apple Kavgası Google’a Sıçradı

Apple Samsung DG 605

Samsung ve Apple arasındaki anlaşmazlık bir kez daha mahkemeye taşınırken, Google iki firma arasında kaldı.

Samsung ve Apple arasında yıllardır devam eden anlaşmazlıklar ve patent ihlali iddiaları yakın zamanda yok olacak gibi görünmüyor. Uzunca bir süre teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden ve artık meşhur hale gelen bu anlaşmazlık, bugünlerde bir kez daha alevleniyor. Bunun sebebi ise iki firma arasındaki kavganın bir kez daha mahkemeye taşınıyor olması.

Apple_Samsung_DG

Apple’ın Samsung’u beş farklı yazılım patentini ihlal ettiği yönünde suçlamasıyla başlayan yeni dava, bugün ABD’nin Californica eyaletinde görülmeye başlandı. Yazılım patentlerinin ihlaliyle suçlanan Samsung’un, Google’ın Android işletim sistemini kullanıyor olması Google’ı da bu iki firma arasında çapraz ateşin ortasına taşıdı. Samsung’un çalmakla itham edildiği beş patentin dördünü Google’ın Android işletim sistemi kapsamında aldığını savunuyor olması Google üzerindeki baskıyı daha da arttırıyor.

Ancak Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un iddiasına göre, bahsi geçen bu yazılımların patentleri Apple tarafından alınmadan çok önce Google kendi yazılımlarını geliştirmişti. Söz konusu bu yazılımların kullanıldığı cihazlar ise son yıllarda piyasaya sürülen iPhone 5 ve Galaxy S3. Daha önce de Samsung’tan tazminat almayı başaran Apple, bu kez 2 milyar dolar talep ediyor. Ancak Samsung’un davayı kaybetmeyi durumunda oluşacak en önemli zarar bu olmayabilir. Çünkü Apple kazandığı taktirde Google’ın Android işletim sistemini değiştirmesi veya belli versiyonları piyasadan çekmesi gerekebilir.

Samsung Gear 2 Rekabete Hazır Değil