Galaxy S8 Android Oreo güncellemesi ne zaman yayınlanacak?

galaxy s8

2017’nin en başarılı cihazlarından biri olan Galaxy S8 hatırlanacağı üzere Nisan ayının ortalarına doğru satışa sunulmuştu. Galaxy S8 ve S8+ satışa sunulduktan kısa süre sonra Google yeni Android sürümü Oreo’yu yayınlamıştı. O günden beri Galaxy S8 Android Oreo güncellemesi için yoğun bir talep var diyebiliriz. Sonunda Samsung Galaxy S8 Android Oreo güncellemesi için net bir tarih verdi.

Galaxy S8 Android Oreo güncellemesi Ocak sonunda geliyor

Galaxy S8 Anrdoid Oreo güncellemesi için Ocak ayının sonları işaret ediliyor. Bilindiği üzere Samsung, Oreo testlerine çok önceden başladı. Hatta şu aralar 3. beta sürümünün kullanımda olduğunu da biliyoruz. Güney Koreli teknoloji devinin açıklamalarına bakılırsa 4. beta testi de yolda. Bu son beta testinin ardından da Ocak oyunun sonlarına doğru tam sürümün yayınlanması bekleniyor.

Açık konuşmak gerekirse, Samsung’un Android güncellemeleri konusunda pek de aceleci davranmadığını söyleyebiliriz. Güney Koreli teknoloji devi son derece kullanışlı telefonlar geliştirse de söz konusu Android güncellemeleri olduğunda rakiplerinin gerisinde kalıyor.

Üstelik yeni çıkan telefonlarda da Android Oreo kullanmak yerine hala Android Nougat ile yola devam ediyorlar. İşin garip yanı, bu dezavantaja rağmen hala akıllı telefon pazarının 1 numarası konumundalar.

Sonuç olarak toparlamak gerekirse, Galaxy S8 ve S8+ kullanıcılarının Oreo’ya geçmek için 1.5 ay daha beklemeleri gerekiyor. Tabi ki Samsung yeni bir beta süreci daha başlatmaya karar vermezse.

iPhone X kullanım oranı hızla artıyor