Galaxy S8, Oreo güncellemesi ne zaman gelecek?

oreo

Samsung’un Nisan ayında satışa sunduğu amiral gemisi modeli Galaxy S8 için Android Oreo güncellemesi ne zaman yayınlanacak? İşte yanıtı.

Hatırlanacağı üzere Samsung, Nisan ayında yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8’i satışa sunmuştu. Galaxy S8 tasarım çizgisi ve teknik özellikleri ile beğeni toplamış ve Güney Koreli şirketin yüzünü güldürmeyi başarmıştı. Kısa sürede önemli bir kullanıcı kitlesine erişen Galaxy S8’in bu başarısı Samsung’u da harekete geçirmiş durumda. S8’i beğenip alan kullanıcılarını mağdur etmek istemeyen Güney Koreli teknoloji devi, yeni Android sürümü Oreo’nun güncelleme çalışmalarına şimdiden başladı.

Güney Kore kaynaklı bir rapora göre, Samsung Galaxy S8 ve S8+ modellerini en kısa süre içerisinde yeni Android sürümü olan Oreo’ya geçirmek istiyor. Bahse konu raporda S8 için G955FXXU1BQI1 yazılım sürümünün, S8+ içinse G950FXXU1BQI1 yazılım sürümünün kullanılacağı belirtilmekte.

Ayrıca Samsung’un Oreo’nun tam sürümünü yayınlamadan önce herkese açık bir beta sürümünü kullanıma sunacağı da belirtiliyor. Böylece olası hatalar önceden tespit edilerek tam sürümün kusursuz bir şekilde çıkması sağlanacak. Elbette söz konusu betada Android 8.0’in tüm fonksiyonları çalışır vaziyette olmayacak.

Samsung’un çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüttüğü ve birkaç hafta içerisinde en kötü ihtimal ile Android Oreo beta sürümünü kullanıma sunacağı belirtiliyor.

Kısa süre önce OnePlus, HMD Global, Sony ve Huawei gibi firmalar da Android Oreo ile ilgili planlarını paylaşmışlardı.