Galaxy S8 Plus çift ana kamera ile gelebilirdi!

galaxy s8 plus tasarimi

Samsung’un 29 Mart’ta resmen tanıttığı amiral gemisi modellerinden Galaxy S8 Plus ilk olarak çift ana kamera ile tasarlanmış. İşte detaylar.

Güney Koreli teknoloji devi 29 Mart’ta gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerini tüm dünyaya tanıttı. Samsung’un tanıttığı yeni modellerinin ardından kafalara takılan soru ise aynıydı. Neden Samsung hala çift ana kamera kullanmaya başlamadı?

Şu aralar satışa sunulan yeni amiral gemisi modellerine baktığımızda genel itibari ile çift ana kamera kullandıklarını görüyoruz. Bunun en yakın örnekleri ise geçtiğimiz MWC’de tanıtılan LG G6 ve Huawei P10. Biraz daha geçmişe gidersek bu örneklerin arasında iPhone 7 Plus’ı da ekleyebiliriz. Peki pazardaki önemli rakipleri çift ana kamera kullanımına geçerken, Samsung neden hala tek ana kamerada ısrar ediyor?

Bugün ortaya çıkan bir rapor Güney Koreli teknoloji devinin aslında Galaxy S8 Plus modelinde çift ana kamera kullanmayı düşündüğünü su yüzüne çıkardı. Hatta Samsung düşünmekle kalmayıp çift ana kamerası olan bir Galaxy S8+ prototipi bile tasarlamış. Bu prototipe aşağıdan göz atabilirsiniz.

galaxy s8 plus

Telefonun oldukça itici bir görünüme sahip olduğunu görmezden gelirsek, Samsung’un bu fikrinden neden vazgeçtiğine dair bir bilgi bulunmuyor. Bilindiği üzere Güney Koreli akıllı telefon üreticisi yeni amiral gemisi modellerinde çift piksel teknolojisine sahip 12MP’lik ana kameraları tercihlemiş durumda. Bu kamera sensorleri ise Sony ve Samsung tarafından üretilmekte.