Galaxy S8 için Android 9.0 Pie güncellemesi Mart’a sarktı!

Galaxy S8 için Android 9.0 Pie

Galaxy S8 için Android 9.0 Pie güncellemesinin Şubat ayında yayınlanması bekleniyordu. Ancak Samsung bu güncellemeyi Mart ayına öteledi. Peki, Güney Koreli firma neden böyle bir karar aldı?

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ sahipleri için Şubat ayı içerisinde Android 9.0 Pie güncellemesini yayınlayacağını duyurmuştu. Ancak yaşanan aksiliklerden dolayı bu güncelleme Mart ayına sarktı. Avrupa’daki kullanıcıların stabil bir Android Pie deneyimi istemesi üzerine ertelendiği söylenen bu güncelleme önümüzdeki ay bir aksilik olmazsa yayınlanacak.

Galaxy S8 için Android 9.0 Pie neden ertelendi?

One UI arayüzünü yaklaşık 1 aydır Galaxy S8 modellerinde test eden Samsung’un, arayüzde yaşanan sorunlardan dolayı güncelleme ertelediği de söylentiler arasında yer alıyor. Mart ayında Galaxy S8 ve Galaxy S8+’ın yanında; Galaxy A9, Galaxy A7 ve Galaxy Note 8 modelleri de Android Pie güncellemesi ile tanışacak.

Mart ayında yeni Android sürümü olan Android Q’nün yayınlanacak olması da çok ironik. Samsung, eski modellerine neden hala 1 yıl sonra güncelleme sunduğu merak konusu doğrusu. Google’ın Android’i başıboş bırakmasının cezasını 3. parti telefon üreticilerinin telefonlarını satın alanlar çekiyor.

Galaxy S10 reklamı sızdı!

Umarız Mart ayındaki Google I/O 2019 etkinliğinde Android güncellemelerinin diğer telefon üreticilerine de hızlı bir şekilde sunması için bir yaptırım uygulanacağı açıklanır da bu dertler sona erer.

Galaxy S8 için Android 9.0 Pie