Samsung 2021’de dört katlanabilir telefon tanıtabilir

Galaxy Z Fold 3

Güney Koreli Samsung’un önümüzdeki yıl tam dört adet katlanabilir telefon tanıtacağı söyleniyor. Samsung katlanma işini baya sevdi.

Samsung’un 2021’de yeni katlanabilir telefon serisini piyasaya sürmesiyle ilgili birçok söylenti var. Haberlerin çoğu, Samsung’un gelecek yıl üç katlanabilir akıllı telefonu piyasaya sürmeye hazırlandığını söyledi.

Güney Kore medyası ET News ise bugün Samsung’un 2021’de dört katlanabilir telefon piyasaya sürmeyi planladığını bildirdi. ET News bu cihazların iki Galaxy Z Fold 3 ve iki Galaxy Z Flip 2 modeli olduğunu bildirdi. Medya ayrıca dört telefonun da 5G’yi destekleyeceğini iddia etti.

Samsung Galaxy S21+ 5G şimdi de videoda ortaya çıktı

ET News, katlanan telefonlar arasındaki farkları açıklamadı. Ancak, iki Z Flip telefonunun “farklı performans ve işlevlere” sahip olacağını iddia ediyor.

katlanabilir telefon

Raporda ayrıca, dört katlanabilir telefonun tamamının yalnızca 2021’in ikinci yarısında piyasaya sürülmesinin planlandığı belirtildi. Bu nedenle, bu cihazların Galaxy S21 serisi ile ortaya çıkması beklenmiyor.

ET News ayrıca Samsung‘un kaydırmalı bir telefon geliştirdiğine dikkat çekti. Ancak bunun Samsung’un 2021 iş planının bir parçası olmadığını söyledi. Sızıntı devleri, Samsung’un kaydırma tasarımının, Oppo X 2021 kaydırmalı ekranlı konsept telefondan çok farklı olarak ekranın yukarı doğru genişlemesine izin vereceğini iddia ediyor.

Bu bizim için şaşırtıcı olmamalı çünkü katlanabilir telefonlar giderek daha popüler hale geliyor.

Son zamanlarda IHS Markit, katlanabilir yapıda telefon yapmanın geleneksel akıllı telefonlardan çok farklı olduğunu söyledi. İlgili teknolojinin daha fazla gereksinimi vardır. Bu yılın ilk yarısında Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X çıkmış olsa da lansmanları birkaç kez ertelendi.

Ancak gelecekteki katlanır ekranlı akıllı telefonlar pazarına yönelik olumlu bir tavrımız var. 2024 yılına kadar katlanır ekran sevkiyatı sayısının 50 milyona ulaşması bekleniyor.