Katlanabilir ekranlı telefon pazarına yeni bir isim dahil oluyor

Samsung Galaxy Z Fold 4, sadece 254 gram ağırlığında olacak

Akıllı telefon dünyasının önemli isimlerinden biri olan OnePlus’ın iki yeni katlanabilir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Katlanabilir ekranlı telefon pazarına yeni bir isim dahil oluyor! Katlanabilir akıllı telefon sektörü, uzun zamandır Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un egemenliği altında. Geçtiğimiz yıl satılan katlanabilir akıllı telefon modellerinin %80’inden fazlasında Samsung imzasının bulunması, bu durumun boyutları hakkında da oldukça ciddi fikirler veriyor.

OnePlus 11R

Öte yandan birçok Çinli teknoloji markasının katlanabilir akıllı telefon sektörüne yaptıkları yatırımları arttırmaları, gerek 2023 yılında gerekse de takip eden senelerde bu oranların kökünden değişebileceğinin de bir göstergesi.

OnePlus Pad

Katlanabilir ekranlı telefon pazarına yeni bir isim dahil oluyor

Katlanabilir akıllı telefon sektörüne dahil olacağı kesinleşen son isimse, Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus oldu. Aslında bir süredir OnePlus’ın ilk katlanabilir akıllı telefon modelleri üzerinde çalıştığına dair bilgiler geliyordu. Ancak dün itibariyle ortaya çıkan yeni bir lisans talebi, bu söylentilerin hem doğru olduğunu gösterdi hem de yeni telefonların isimlerini de ortaya çıkarttı.

oneplus

Buna göre OnePlus iki yeni katlanabilir akıllı telefon modelini birden piyasaya sürecek ve bu telefonlarına da OnePlus V Fold ve OnePlus V Flip isimlerini verecek. Aslında katlanabilir akıllı telefon pazarına yakın olan okurlarımız bu isimlere de fazlasıyla aşinadırlar. Öyle ki V Fold modelinin Samsung’un Galaxy Z Fold serisine, V Flip modelinin ise yine Güney Koreli teknoloji devinin Galaxy Z Flip modeline karşılık geldiğini anlamak güç değil. Bakalım OnePlus’ın da bu sektöre girişi, pazarın dengeleri açısından nasıl bir yeni duruma sebebiyet verecek.

Epson ve Tasarımcı Yuima Nakazato Paris’te podyuma çıktı