Salgın sonrası Türkiye teknolojisi nasıl olacak? Uzmanlar açıkladı!

Otonom sürüş büyük

Salgın sonrası Türkiye teknolojisi en büyük merak konularından bir tanesi. Özellikle de ekonomi ve teknoloji gibi konularda büyük sorunlar bu merakı körüklüyordu.

Hem ekonomi hem de Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonucunda, salgın sonrası Türkiye teknolojisi hakkında bazı detaylar ortaya çıktı. Öncelikli olarak 5G altyapısına önemli yatırımlar yapılmasına karar verildi. Salgın ile birlikte online teknolojilerin daha fazla önemli görülmeye başlandığı fark edildi. Fakat online bağlantı yaparken aynı zamanda 5G alt yapısının çok güçlü olması gerekiyordu.

Koronavirüs sonrası Türkiye teknolojisi bazı dinamiklere bağlı olacak

Teknoloji Bakanı tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, Türkiye’nin güçlü bir internet ve bağlantı altyapısına sahip olması için gerekli bütün çalışmalar yapılıyor. İlk etapta İstanbul Organize Sanayi Bölgelerinde bu teknolojinin kullanılması bekleniyor. Fabrikalarda makineler arası iletişim böyle ekipmanlarla sağlanabilir.

Salgın sonrası Türkiye teknolojisi

Türkiye’de kullanılması düşünülen teknolojilerden bir diğeri de kripto paralarla ilgili. Kripto paraların hem ödeme hem de ürün alışverişinde kullanılması planlanıyor. Böylece dijital ödeme sistemleri Türkiye’de daha fazla yaygınlaştırılacak.

Akıllı mobilite sistemleri ile birlikte çok daha aktif bir çalışmalar yürütülebilecek. Normal şartlarda yapılan birçok çalışma temel bir mekandan sağlanıyordu. Türkiye’de “Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” bir diğer en önemli teknoloji projeleri içerisinde yer alıyor. Bu proje ile birlikte, özellikle Türkiye’deki büyük şehirlerin çok daha akıllı konuma yükseltilmesi düşünülüyor. Sizce bu tür projeler Türkiye’nin teknoloji alanında istediği şekilde büyümesini sağlayabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.