Türkiye vaka sayısını tam açıklasın çağrısı tüm dünyadan gelmeye başladı

Türkiye pandemi konusunda uyarı

Bugünlerde, “Türkiye vaka sayısını tam açıklasın” önerisi herkes tarafından yapılmaya başlandı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Prof. Hans Kluge tarafından yapılan “Türkiye vaka sayısını tam açıklasın” sözleri gündeme adeta bomba gibi düştü. Konuşmanın ilk başlarında oldukça olumlu bir üslubu olduğu görülüyor. Ancak konuşmasının ilerleyen zamanlarında biraz sertleşti.

Kluge, “Bizce karantina son çare olmalı. Bir yandan da artık şartlar değişti. Bugünkü karantina mart ayındaki karantina gibi olmayacaktır. İlkbaharda salgın hızlı geldi. Bilgiler kısıtlıydı. Okulları ekonomileri ve ülkeleri kapattık. Şimdiki tavsiyemiz orantılı ve hedefli önlemlerle toplumu da işin içine katmak.” ifadelerine yer vererek son derece önemli noktalara değindi.

Türkiye vaka sayısı ortaya net olarak ifade edilebilir

Yapılan çalışmalarda, Türkiye ile alakalı aslında olumlu gelişmelerin de yaşandığını söyledi. Her ne kadar insanların salgın tedbirlerine uymadığı özellikle belirtilse bile yine de uzmanlar aynı görüşte değil.

Türkiye vaka sayısını tam açıklasın

Prof. Hans Kluge, aynı zamanda yaşlılar ile ilgili yapılan çalışmaları da gündeme taşıdı. Ona göre Türkiye, yaşlılarla salgın çalışması konusunda başarılı. Yine onun birkaç gün önce ile ilgili yaptığı açıklamalara göre, vaka sayısında yüzde 70 oranında bir artış var.

Avrupa Sağlık Örgütlerinin ve DSÖ’nün Türkiye ile ilgili çağrısı ise asemptomatik vakaları da açıklaması oldu. Hatırlayacağınız üzere Fahrettin Koca hasta sayısı ile vaka sayısını ayrı tuttuklarını söyledi. Sizce Türkiye bu çağrılara kulak verecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.