Motorola Moto G9 Plus batarya miktarı belli oldu

Motorola Edge 2

Motorola’nın önümüzdeki dönemde tanıtacağı Moto G9 Plus bataryası netlik kazandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Motorola model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Çinli Lenovo’nun çatısı altına girdikten sonra model sayısını hızlı bir şekilde arttıran Motorola bunlara bir yenisini daha eklemek üzere. Bir süredir Motorola’nın Moto G9’un Plus versiyonu üzerinde çalıştığı zaten biliniyordu.

Cihazın TUV üzerinden sertifika almasıyla birlikte batarya özellikleri de kesinleşmiş oldu. Buna göre Motorola’nın orta segmentteki yeni modelinde 4700 mAh kapasitesine sahip ortalamanın üzerinde bir batarya bulunacak. Ayrıca bu batarya 30W hızlı şarj desteğine de sahip.

Daha önce sızdırılan bilgilerde Moto G9 Plus modelinde 4GB RAM ve 128GB dahili depolama alanının bulunduğu belirtilmişti. Şimdilik Lenovo’nun yeni Motorola modelini nerede ve hangi bölgelerde satışa sunacağı belli değil.

Moto g5 plus

Bu arada dip not olarak belirtelim. Hali hazırda Lenovo Motorola modellerinin pek çoğunu ülkemizde satışa sunmuyor. Dolayısıyla da G9 Plus’ın da ülkemizde satışa çıkması zayıf bir ihtimal diyebiliriz. Zaten Motorola’nın artık eskisi kadar güçlü bir isme sahip olmadığı da su götürmez bir gerçek.

Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Belki Lenovo bir sürpriz yapıp Türkiye pazarındaki cihaz sayısını arttırabilir. Tabi ki bunun zayıf bir ihtimal olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Malum Lenovo fiyatları biraz yüksek. Dolayısıyla Lenovo’nun yüksek fiyatlarıyla Türkiye’de diğer Çinli üreticilerle rekabet etmesi pek de kolay olmayacaktır.

Huawei ekosistemi çığ gibi büyüyor