Saints Row’un geliştiricisi Volition kepenkleri indirdi

123 3

Saints Row, Red Faction gibi serilere imza atan ve aslında köklü bir stüdyo olan Volition kapandığını duyurdu.

Volition bağlı olduğu ana şirketi Embracer Group tarafından kapatıldı. Stüdyo LinkedIn’de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

“Embracer Group geçtiğimiz Haziran ayında oyun endüstrisindeki liderlik konumunu korumak ve daha güçlenmek için yapılanmaya gitti. Bununla ilgili bir program açıkladı. Hedefler yeniden değerlendirildi. Böylece Volition’ı kapatılmasına karar verildi. Zor bir karar oldu. Şu anda ekibimize iş konusunda yardımcı olmak için çalışıyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize ve hayranlarımıza yıllar boyunca gösterdikleri sevgi ve destek için teşekkür ederiz. Her zaman kalbimizde olacaksınız.”

Saints Row

Volition daha çok Saints Row ile tanınsa da, Red Faction serisini de geliştirmişti. Descent, FreeSpace gibi klasiklerin arkasında da bu stüdyo var. 1993’te kurulmuş, 30 yıllık bir isimdi. Red Faction ve Saints Row’un isim hakları Embracer’da bulunuyor. Bu iki serinin ne olacağı belli değil. Fakat farklı bir stüdyo tarafından yeni oyunlar geliştirilebilir.

Embracer Group’un 131 oyun geliştirme stüdyosu ve 40’tan fazla ülkede 15 binden fazla çalışanı bulunuyor. Sahip olduğu stüdyolar arasında Gearbox, Crystal Dynamics gibi isimler de var. Tomb Raider, Deus Ex ve Borderlands serileri Embracer’ın elinde.

Kapanacağını duyuran tek stüdyo Volition değil. Bu hafta başında Shadow Gambit: The Cursed Crew’in geliştiricisi Mimimi Games de birkaç ay içinde kademeli olarak kapanacağını duyurdu. Mimimi Games’in son oyunu Shadow Gambit: The Cursed Crew oyuncular tarafından beğenilmiş ve yüksek puanlar almıştı.

Threads’e arama özelliği ekleniyor