Starfield’in inceleme puanları belli oldu

123 2

Bethesda’nın merakla beklenen oyunu Starfield’in ambargosu kalktı ve inceleme puanları da belli oldu. Oyun genel olarak yüksek puanlar almayı başardı. İşte detaylar…

Genelde yeni oyunların inceleme ambargosu oluyor. Medya, yayıncılar, içerik üreticileri ambargo tarihi kalkana kadar oyunla ilgili herhangi bir şey paylaşamıyor. Starfield‘de de böyle oldu, fakat yapımın ambargosu sona erdi ve inceleme puanları ortaya çıktı. Genel olarak Starfield’in incelemelerine baktığımızda yüksek puanlar aldığını görüyoruz. Bazı yerlerden tam puan almayı başardı. Oyun medyasının en bilinen isimlerinden IGN ve Gamespot ise yapıma 7 puan verdi.

Starfield’in inceleme puanları şu şekilde:

VGC – 5/5
Destructoid – 10/10
Gamesradar – 5/5
Attack of Fanboy – 5/5
Windows Central Gaming – 4.5/5
Fextralife – 9.4/10
Gaming Nexus – 9.5/10
COGconnected – 90/100
VideoGamer – 9/10
Wccftech – 9/10
VG247 – 4/5
Gameinformer – 8.5/10
Gamespot – 7/10
IGN – 7/10

starfield

Starfield, 6 Eylül’de PC ve Xbox Series X/S platformlarında çıkışını yapacak. Premium Edition sürümünü satın alanlar 1 Eylül Cuma yani bugünden itibaren oyunu oynayabiliyor.

Oyun daha çıkmadan ilk yaması da yayınlandı. Güncelleme Xbox’ta 15.48 GB, PC’de ise 13.4 GB boyutunda. 1.7.23.0 sürümündeki yazılım paketinin tam olarak içeriği belli değil. Fakat yüksek öncelikli birkaç hatayı düzelttiğine dair spekülasyonlar var. Zaten böyle ilk gün yamaları artık geliştiriciler için alışkanlık oldu. Birçok yapıma ilk günden güncelleme geliyor. Bu da ayrıca tartışılabilir bir konu.

Bilmeyenler için oyunun kısaca konusundan bahsedecek olursak, 2310 yılında iki büyük taraf arasında Koloni Savaşı adı verilen büyük bir savaş patlak verir. Starfield bu savaştan 20 yıl sonra geçiyor. Oyuncular, uzay kaşiflerinden oluşan Constellation isimli birliğin üyelerinden birini canlandırıyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre ana hikaye entrikalarla ve oyuncuyu şaşırtacak sürprizlerle dolu. Bununla birlikte asıl konuya bağlı veya bağımsız olan birçok yan hikaye de var.

Threads’e arama özelliği ekleniyor