Sağlık Bakanı tam kapanma hakkında konuştu: Yeniden kapanma geliyor mu?

Sağlık Bakanı tam kapanma

Sağlık Bakanı tam kapanma ile ilgili son derece önemli açıklamalara yer verdi. Özellikle yeni varyant ile birlikte birçok kişi kapanma dönemine girdiğimizi düşünüyordu. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Herkesin merak içerisinde olması üzerine Sağlık Bakanı tam kapanma ile ilgili bazı açıklamalara yer verdi. Bildiğiniz üzere Güney Afrika’da yeni bir varyant ortaya çıktı. Omicron olarak isimlendirilen bu varyant tüm dünyada tartışmalara neden oldu. Bazı ülkeler sıkı tedbirler almaya çalışırken vatandaşlar ise buna pek hazır değil gibi görünüyor.

Türkiye’de de benzer tablonun olduğunu söyleyebiliriz. Yeni varyantın tam kapanmaya neden olma ihtimali yüksek görülüyor. Ancak bu sadece vatandaş tarafından işin görülen boyutu. Sağlık Bakanı ise tam kapanmaya gerek olmadığını düşünüyor.

Sağlık Bakanı tam kapanma için bir sebep olmadığını düşünüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa şimdilik bu yeni varyant Türkiye’de yok. Ağırlıklı olarak delta varyantının ülkede yer aldığı söylendi. Koca, ayrıca bu varyantın Türkiye’de çoğalması durumunda da kapanma düşünmediklerini belirtti.

Sağlık Bakanı tam kapanma

Özellikle delta varyantından sonra Türkiye’de birçok farklı tedbir alınmıştı. Hızlı bir şekilde yayılan bu delta varyantı son derece olumsuz sonuçlara neden olmuştu. Ayrıca ölüm oranlarını da artırdığı ifade ediliyor. Yeni varyantın ise henüz nasıl bir etki oluşturacağı tam olarak bilinmiyor. Bu nedenle bilim insanları şimdilik izleme aşamasında. Sağlık Bakanı tam kapanma konusunda ise gönülleri ferahlattı.

Yeni koronavirüs varyantı aşı tartışmalarını alevlendirdi: Sürekli aşı gerekebilir

Tüm bunlara ek olarak Fahrettin Koca sağlık çalışanları için bazı sevindirici haberlerin geleceğini söyledi. Ancak bu haberlerin ne olduğu ile ilgili detay vermedi. Peki sizce bu yeni varyant Türkiye’de yayılırsa tam kapanmaya gidilmeli mi? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.