27 Nisan tam kapanma kararı gündemde!

Corona virüsü karantinası yeni1

Artan vaka sayıları ile birlikte 27 Nisan itibariyle tam kapanma kararının çıkabileceği konuşuluyor. Peki bu yasak ne kadar sürecek? İşte ayrıntılar.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görünmesinin ardından yaklaşık olarak 13 ay geçti. Bu 13 aylık süre içerisinde hiç bir zaman tam kapanma kararı alınmadı. Bazı tatillerde kapanma kararı çıksa da Türkiye hiç bir dönemde 2 haftalık ya da daha uzun bir süre tam kapanma ile karşı karşıya kalmadı.

Son dönemde artan koronavirüs vakalarının önüne geçilememesi, tam kapanma kararını da bir kez daha gündeme getirdi. Peki bu sefer gerçekten de tam kapanma kararı uygulanacak mı?

27 Nisan tam kapanma kararı gündemde!

Aslında Ramazan ayı ile birlikte tam kapanma kararının açıklanması bekleniyordu. Fakat bu gerçekleşmedi. Şimdi ise turizm sezonunu kurtarmak adına, Ramazan’ın geri kalan kısmında bir kapanma kararının gelebileceği konuşuluyor.

Bu kapanmanın 27 Nisan sonrasında yani 28 Nisan’da başlayarak 20 Mayıs’a kadar devam edeceği de iddialar arasında.

Malum, pek çok ülke hali hazırda Türkiye’ye olan uçuşlarını askıya almış durumda. Özellikle vaka sayılarının düşüşte olduğu ülkeler, Türkiye’ye vatandaşlarını zaruri haller dışında göndermek istemiyor. Çünkü ülkemizdeki vaka sayıları dünya sıralamasında zirveye oynar duruma geldi.

Tam kapanmanın gelip gelmeyeceği ise hala soru işareti. Fakat şunu rahatlıkla söylemek mümkün. Eğer bu sefer de tam kapanma olmazsa önümüzdeki süreçte asla tam kapanma olmayacaktır.

25 Nisan vaka sayısı belli oldu