Çin yeni virüs türü ile karşı karşıya: Yeni virüs salgını giderek yayılıyor!

Çin yeni virüs türü

Son dönemlerde konuşulan Çin yeni virüs türü hakkında ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor. Özellikle de salgının Çin genelinde yayıldığı ifade ediliyor.

Koronavirüs etkilerini tam olarak devam ettirirken ortaya Çin yeni virüs türü çıktı. Bu hastalığın 2011 yılında ortaya çıktığı ifade ediliyor. Ancak etkileri henüz yeni yeni sertleşti. SFTS olarak bilinen bu virüs türü, Çin’in farklı eyaletlerinde görüldü. şu anda bile yaklaşık olarak 60 yeni vaka tespit edildiği söyleniyor. Uzmanlar konu ile ilgili oldukça şaşkın.

Çin yeni hastalık ile mücadele edecek

Çin devletine bağlı haber ajansı Global Times oldukça önemli bilgiler verdi. Jiangsu eyaletinin başkenti Nanjiang’da bir kadın ateş, öksürük ve halsizlik şikayetleri ile hastaneye geldi ve hemen gözlem altına alındı. Bunyavirüs ailesinden SFTS virüsüne yakalandığı tespit edilen kadın zor günler geçirdi.

Çin yeni virüs türü

2011 yılında Çin’de yaşanan vaka ve ölümlerin hemen ardından hastalık konusunda yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Kene ısırığı ile bulaştığı tahmin edilen bu virüs, genellikle insanların insana geçme olanağı bulamıyordu. Ancak yaşanan son gelişmeler ile birlikte yeni bir özellik kazandı. Artık insandan insana geçme gibi bir olanağa sahip.

Zhehiang Üniversitesi’nden Dr. Sheng Jifang, “Hastalar virüsü başkalarına kan ya da mukus yoluyla bulaştırabilir.” ifadelerine yer verdi. Şimdilik panik ortamı için erken olduğu ifade edildi. Dürüst kolay bir şekilde insanlara bulaşmıyor. Sizce bu yeni virüs türü bir salgına neden olabilir mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.