Rusya’da seçimlere hacker saldırısı: DDOS atakları yapıldı

Bu zararlı yazılım Rusya saldırı yöntemleri Zero Day Initiative

Rusya’da seçimlere hacker saldırısı gerçekleşti. Özellikle son dönemlerde bu tür saldırıların sayısında önemli ölçüde artış var. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Bilgisayar korsanları Rusya’da seçimlere hacker saldırısı düzenledi. Böylece internet üzerinden oy kullanma sisteminin güvenilirliği tartışmaya açıldı. Rusya tarafından yapılan açıklamalara göre bu saldırılar ABD, Almanya ve Ukrayna gibi ülkeler merkez alınarak yapıldı.

Rusya’da genel parlamentonun alt kanadı olarak bilinen doma seçimlerine gidilmişti. Bu seçimler ile birlikte parlamentonun nasıl bir dağılıma sahip olacağı ortaya çıkıyor. Bu nedenle önemli bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. Rusya Covid-19 etkileri nedeniyle oy sistemini siber aleme taşıdı.

Rusya’da seçimlere hacker darbesi indi

Ortaya çıkan son detaylara göre Rusya’da yapılan seçimler DDOS atakları ile karşı karşıya. Bilgisayar korsanları kimlik doğrulama sistemine girmeye çalıştı. Ancak Rus hackerlar bunu durdurmayı başardı. Önümüzdeki saatlerde ise henüz gidişatın nereye varacağı net olarak bilinmiyor.

Rusya'da seçimlere hacker

Rusya’da seçimlere hacker saldırısı devam edebilir. Rusya Dijital Kalkınma ve İletişim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bu saldırılar Avrupa ve ABD kaynaklı olarak gerçekleştirildi. Koronavirüs tedbirleri gölgesinde gerçekleşen bu seçimler böylece bir miktar şaibeli oldu. Özellikle Rusya gibi ülkelerde seçimlere çok fazla müdahale edildiği biliniyor.

Microsoft Rusya merkezli hacker saldırılarına karşı uyardı

Küresel çapta siber saldırıların sayısı gün geçtikçe artıyor. ABD ile Rusya arasında çok ciddi karşılıklı siber saldırı gerçekleştiği biliniyor. Her ne kadar bu saldırılar geri püskürtülse bile yine de işleri kolay değil. Peki siz yaşanan bu siber saldırılar ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.