Rusya’da 57 Milyon Hacker Saldırısı!

Rusyada 57 Milyon Hacker Saldirisi

Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Patruşev tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 yılının ilk altı aylık döneminde Rusya internetine 57 milyonu aşkın hacker saldırısı gerçekleştirildi.

Rus basınına açıklamalarda bulunan Patruşev, yaşanan bazı toplumsal olaylar nedeniyle bu saldırıların ciddi bir şekilde arttığını belirtti.

Rusya'da 57 Milyon Hacker Saldirisi!

Rus Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Patruşev yaptığı açıklamalarda gerçekleştirilen siber saldırıların Soçi Olimpiyatları ile Kırım’da yaşanan gelişmeler ve Doğu Ukrayna krizi sonrasında ciddi bir şekilde arttığını belirtti. Patruşev konuşmasında; “2014’ün ilk altı ayında bu yönde saldırılar oldu. Bunların büyük çoğunluğu Soçi Kış Olimpiyatları ile ilgili. Kırım’da yaşanan gelişmeler ve doğu Ukrayna iç savaşı da bu saldırıların hedefinde yer alıyor?” ifadelerine yer verdi.

Rusya’nın 2010 yılından itibaren 90 milyonu aşkın siber saldırıya uğradığını belirten Patruşev, yaşanan bu sosyal olaylar nedeniyle artan saldırıların oranına dikkat çekti. Yabancı istihbarat servislerinin aktif şekilde çalıştığını belirten Patruşev açıklamasında, “Rusya genellikle iletişimde yabancı yazılım ve donanım kullanıyor. Bizim kendi bölgemizde güvenliği sağlamak için kendi iletişim araçlarımızın olması gerekiyor. Biz kendi yazılım ve donanımlarımızı geliştirmeliyiz. Bunlar yapılmaya başladı ancak yeterli seviyede değil.” uyarılarına yer verdi.

F1 2014 İçin Yeni Trailer Yayınlandı!