Rusya teknoloji devlerine ceza kesiyor

rusya

Son zamanlarda sık sık kendisine uygulanan yaptırım kararlarıyla gündeme gelen Rusya, bu defa ülkede faaliyet gösteren 3 teknoloji şirketine kestiği ceza ile adından bahsettirdi.

Rusya teknoloji devlerine ceza kesiyor. Rusya, Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle tüm dünyadan büyük tepkiler çekmiş ve sayısı belki de binleri bulan irili ufaklı pek çok şirket tarafından ya protesto edilmiş ya da daha ağır bir uygulamayla ambargo listesine alınmıştı. Bununla birlikte zaten ülkedeki yabancı sermaye kaçmak için bahane ararken, dün gerçekleşen bir olay Rusya’nın bu durumu çok önemsemediğini gösterdi.

Twitch, yayıncılarına daha fazla para kazandıracak!

Buna göre, 2014 yılında uygulamaya konan ve Rus vatandaşlara ait kişisel verilerin yalnızca Rusya sınırları içerisindeki veri depolarında tutulabileceğini öngören yasa, uzun bir zamandan sonra yeniden hatırlanarak uygulamaya kondu. Dün Airbnb, Twitch ve Pinterest’in davalarının görüldüğü yerel mahkemece verilen kararda, her üç şirketin de anılan karara aykırı işlem tesis ettiklerine hükmedilerek, her birine ayrı ayrı 2’şer milyon ruble para cezası kesildi.

Twitch, içerik oluşturucularına bir yenilik sunacak

Rusya teknoloji devlerine ceza kesiyor

Bununla birlikte söz konusu yasaya göre yerel mahkeme, bundan sonra ilave bir duruşmaya gerek kalmadan bu şirketlerin gerekli düzenlemeleri yapmamaları halinde ceza kesmeye devam edebilecek.

Twitch, geçen ay başlatılan ve insanların akışları tanıtmak için ödeme yapmasına izin veren Boost Train özelliğini duraklattı. İşte detaylar.

Öte yandan söz konusu kanun kapsamında yaşanan tek gelişme bu da değil. Rusya devlet denetleme kurumu Roskomnadzor’da bu üç şirkete karşı bir dava açarak konuyu yerelden ulusal zemine taşımış oldu. Bakalım zaten yaptırımlar nedeniyle ülkede sayıları bir hayli azalan yabancı sermaye, bu yaklaşım karşısında nasıl bir tepki verecek.

Google Pixel 7 selfie kamerasıyla iddialı geliyor