Apple ve Google’a Rusya’dan Kötü Haber

Apple Think Different Apple Logo

Yandex gibi yerel firmalara kıyasla çok daha az vergi ödeyen Apple ve Google gibi yabancı firmaları hedef alan Rusya, vergileri yükseltmeye hazılanıyor.

Başta Apple ve Google olmak üzere birçok teknoloji devi ABD dışındaki etkinliklerini de arttırmak için önemli yatırımlar yapıyor olsalar da, tüm yatırımlarına rağmen bu teknoloji devlerine pek de sıcak yaklaşmayan ülkeler olmaya devam ediyor. Yabancı teknoloji devlerinin dominasyonundan kurtulmak isteyen Endonezya’nın geçtiğimiz günlerde yabancı firmaların etkinliğini kısıtlayacak yasalar yürürlüğe koymasının ardından, şimdi de Rusya’dan teknoloji firmalarını endileşendirecek hamleler gelmeye başladı.

Dünyanın En Değerli Markası Apple Oldu

Arama motorları konusunda Yandex gibi rakiplerine üstünlük sağlamak için Android işletim sistemini haksız bir şekilde kullandığını iddia ettiği Google’a çeşitli yaptırımlar uygulamaya hazırlanan ve ülkedeki kullanıcıları Windows yerine açık kaynak kodlu işletim sistemlerine yönlendirmeye çalışan Rusya hükümeti, şimdi de Apple ve Google’a daha fazla vergi ödetmek için harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği tarafından kabul edilen yeni yönetmenlikten faydalanmak isteyen Rusya, teknolojik cihaz üreticilerinin kendilerinin bulunduğu bölgeye göre değil kullanıcının bulunduğu bölgeye göre vergi ödemesini öngören bu yeni yönetmenlikten yola çıkarak Apple ve Google’ın ödediği vergi miktarını arttıracak. Bu değişikliğini en önemli nedeni olarak ise Yandex gibi yerel firmaların Google gibi yabancı firmalara kıyasla çok daha fazla vergi ödüyor olması gösteriliyor.

Windows Phone Pazar Payını Yitirmeye Devam Ediyor