Rusya Facebook konusunda uyardı: Para cezası geliyor

Facebook yanlış bilgilerin haberlerden çok daha fazla etkileşim aldığını duyurdu

Rusya Facebook konusunda uyarıda bulundu. Önümüzdeki günlerde şirket bazı problemler ile karşılaşabilir. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Bugünlerde ana gündem maddelerinden birisi olan Rusya, Facebook konusunda kullanıcıları uyardı. Yaşanan çeşitli kesintiler ile birlikte sosyal medya devi zaten zor durumda kalmıştı. WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi birçok uygulamaya ulaşılamadı. Durum böyle olunca Mark Zuckerberg bile servetinden kayıplar yaşadı.

Geçtiğimiz haftalarda kendi platformu ve Instagram’da bazı uygunsuz içerikler barındırdığı için Rusya tarafından uyarı aldı. Onun hızlı bir şekilde bu uyarıları dikkate alması gerektiği ifade edildi. Ancak Rusya elini ağır tuttu. Bu durum sosyal medya devine ceza olarak geri döndü.

Rusya Facebook konusunda sert davranabilir

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre platform içerisinde çok fazla uygunsuz içerik bulunuyor. Bunlar arasında kimileri çocuk istismarı ve çocukların uyuşturucuya özendirilmesine yönelik içerikler olarak görülüyor.

Rusya Facebook konusunda

Tüm bunlara ek olarak devlete karşı gösterilere katılmalarına çağrı yapılan içerikler yine Facebook platformunda yer alıyor. Çocuklar ile ilgili konularla siyasi konuları birlikte değerlendiren Rusya böylece avantaj sağlamaya çalışıyor. Facebook bu içerikleri sileceğine dair taahhüt vermişti. Ancak sözünü hızlı bir şekilde yerine getirmedi. Rusya Facebook konusunda katı davranacak.

Facebook skandalları bitmiyor! Şimdi de kişisel veriler satışta!

Facebook şirketinin Rusya’dan aldığı gelir 165 ila 538 milyon dolar civarında. Elde edilen bu gelir gerçekten de azımsanmayacak bir oranda. Eğer Facebook, Rusya tarafından belirlenen kurallara uymazsa gelirinin yüzde 10 gibi bir bölümünü ceza olarak ödeyebilir. Peki sizce Facebook bu konuda nasıl bir tavır sergilemeli? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.