Rusya bu seferde “kendi tarihini” vurdu!

Rusya küresel internet

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, bölgeden gelen yeni bir haber teknoloji meraklılarını adeta yasa boğdu.

Rusya bu seferde “kendi tarihini” vurdu! Savaş nerede olursa, kimler arasında yapılırsa yapılsın her zaman beraberinde en az bir taraf için kan, göz yaşı ve yıkımı beraberinde getirmiştir. Yakın zamana kadar Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de tekrar tekrar test ettiğimiz bu durum, şimdilerde ise Ukrayna’da yeniden sınanıyor ve sonuç değişmiyor.

Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden savaş, bir taraftan insanların canını almaya devam ederken diğer taraftan ise insanlığın ortak miraslarına zarar vermeyi de sürdürüyor. Yaşanan son gelişme ise, Rusya’nın bu defa kendi bacağına sıktığını gösteriyor.

Rusya da radyasyon seviyesi

Rusya bu seferde “kendi tarihini” vurdu!

Mauripol şehrinde bulunan ve Dmitry Cherepanov tarafından 20 senede ilmek ilmek işlenerek bugünkü haline getirilen “Bilgisayar Tarih Müzesi” Rus bombardımanı sırasında yerle bir oldu. Sadece Ukrayna değil, 1950’li yıllardan itibaren Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği bünyesinde geliştirilmiş 500 farklı bilgisayar ve bilgisayar ekipmanlarının yer aldığı bu kültürel miras, ne yazık ki dün gerçekleşen Mauripol saldırıları sonucunda tarihin tozlu sayfalarına karıştı.

SSCB’nin her bir köşesinden izler barındıran Bilgisayar Tarih Müzesi, aslında en çok da Rusya’nın tarihini yansıtıyordu. Ancak saldırılar sonucunda bu kültürel mirasın yerle bir edilmesi, Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın kendi tarihini vurması olarak yorumlandı. Ne diyelim, umarım bu son olur ve insanlık bir daha savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu test etme ihtiyacı hissetmez.

Redmi Note 11 Xiaomi Fan Festival Special Edition resmileşiyor