Robot köpeklere silah ekleniyor! Korkulan senaryo gerçek olabilir

Robot köpeklere silah ekleniyor! Korkulan senaryo gerçek olabilir

Dört ayaklı robotlar, son yıllarda robotik alanındaki en ilginç gelişmelerden biri. Küçükler, çevikler ve zorlu alanlardan geçebilirler. Şimdi bu akıllı robot köpekler silahlanıyor. İşte detaylar.

Aşağıdaki görüntü, silah uzmanları Sword International tarafından özel bir silahla donatılmış, ABD firması Ghost Robotics tarafından inşa edilen bir Vision 60 birimi olan dört ayaklı bir robotu göstermekte. Silahın kendisi (SPUR veya “özel amaçlı insansız tüfek” olarak adlandırılır) çeşitli robot platformlarına takılmak üzere tasarlanmış gibi görünüyor. 30x optik yakınlaştırmaya, karanlıkta hedefleme için termal kameraya ve 1.200 metre etkili menzile sahip.

robot

Net olmayan şey, Sword International veya Ghost Robotics’in şu anda bu silah ve robot kombinasyonunu satıp satmadığı. Satmıyorlarsa dahi, yakında satacaklar gibi görünüyor. Sword’un web sitesindeki pazarlama metni: “SWORD Defence Systems SPUR, insansız silah sistemlerinin geleceğidir ve bu gelecek şimdidir.” ifadelerine yer veriyor. Makine, bu hafta başlarında Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Birliği’nin 2021 yıllık konferansında ilk kez gösterildi.

Ghost ve Sword arasındaki ortaklıkla ilgili ayrıntılar net değil ancak Ghost’un dört ayaklı robotları şimdiden ABD ordusu tarafından test ediliyor. Geçen yıl, Florida’daki Tyndall Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki 325. Güvenlik Kuvvetleri Filosu, Savunma Bakanlığı’nda düzenli operasyonlarda dört ayaklı robotları kullanan ilk birim oldu. Ghost Robotics CEO’su Jiren Parikh ile yapılan bir röportaja göre, silahlı robotları üssün çevresinde devriye gezmek ve “insanlar ve araçlar için arzu edilmeyen” bataklık alanlarında gezinmek için kullanıyor. Daha büyük soru, bu robotların gelecekte nasıl konuşlandırılacağı ve insanlara ölümcül mermiler atmaya başladıklarında ne düzeyde gözetim gerekeceği.

İlk koronavirüs hapı Dünya Sağlık Örgütü tarafından destekleniyor