Köpek balığına benzeyen robotlar tasarlandı

robot seklinde kopek baligi 1

Çinli bir mucit tarafından üretilen ve köpek balığına benzeyen robotlar tanıtıldı. Robo-Shark olarak adlandırılan ve askeri bir otonom sualtı aracı olan robotlar son derece büyük bir yük kapasitesine sahip. İşte haberimizin detayları.

Hem ülkeler hem de insanlar için deniz altında olup bitenler son derece gizemli olabiliyor. Bunun farkında olan bilim insanları su altında rahatça hareket edebilen ve insandan dayanıklı robotlar üretmeye çalışıyor. Böylece denizlerde daha üstün konuma geçmek mümkün.

Köpek balığına benzeyen robotlar az enerji harcıyor

Doğanın taklit edilerek üretildiği robotlarda en çok aranan özelliklerden birisi de hiç şüphesiz tasarım. Çinli mucit tarafından üretilen tehditkar köpek balığı robotu son derece estetik bir tasarıma sahip.

robot kopek baligi

Bu robotlarda dikkat çeken özellikler içerisinde biyonik tarzdaki itici güç verimliliği bulunuyor. %80 oranlarında itici güç verimliliğinden bahsetmek mümkün. Böylece az enerji harcanıyor veya çok daha fazla iş yapılabiliyor. Bu robotların kuyruğu ise geleneksel bir pervaneden çok daha sessiz. Böylece tespit edilme ihtimali son derece düşük.

Köpek balığı şeklindeki robot ilk defa yapılıyor. Daha önceden de balıklara benzeyen çeşitli robotlar üretilmişti. Çin ordusunun bu tür robotlar alıp almayacağı henüz net değil  sizce balık şeklindeki böyle robotlar denizlerde üstünlük sağlar mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Boston Dynamics robotlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu