Merkez Bankası dolar tahmini üzdü: PlayStation 5 başka bahara

ma1

Türkiye’de ekonominin temel taşlarından bir tanesi olarak kabul edilen Merkez Bankası dolar tahmini yaptı. Önceki tahminini yukarıya çıkaran yetkililer yeni rakamları açıkladı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Merkez Bankası dolar tahmini 2021 yılının sonu için 8,92 TL civarındaydı. Ancak bu beklenti ne yazık ki gerçekleşmedi. Dolar çok daha yukarılara çıkmayı başardı. Merkez Bankası’nın tahmini aylar öncesinden kırılmış oldu. Şimdi ise yeni bir tahminde bulundular.

Ortaya çıkan detaylara bakılırsa 2021 yılının sonu için dolar kuru beklentisi 9,22 TL seviyelerine kadar yükseldi. Bu durum aynı zamanda hem enflasyon hem de TÜFE konusunda beklentilerinin yükselmesine neden oldu. Böylece birçok ürün için zam haberlerine hazırlamamız gerektiği ortaya çıktı.

Merkez Bankası dolar tahmini endişeleri artırdı

Yapılan dolar tahminine bakacak olursak açıkçası bu hızla dolar çok daha fazla yükselebilir. Bu durum aynı zamanda dışarıdan döviz kuru ile aldığımız birçok ürünün fiyatında artışa neden olacak. Akıllı telefon, bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi birçok alanda zam bekleniyor.

Merkez Bankası dolar tahmini

2021 yılı ile ilgili enflasyon beklentisi yüzde 16,74 seviyesinde. Yeni beklentiye baktığımızda yüzde 17,93 olduğu görülüyor. Böylece Türkiye’de birçok ürünün daha fazla zamlanacağı ortaya çıkmış oldu. Akıllı telefonlar ve PlayStation 5 gibi birçok cihazda önemli miktarda artış görülebilir. Şu sıralar 7600 ila 8800 TL arasında olan PlayStation 5 fiyatlarında ciddi bir artış yaşanabilir. Merkez Bankası dolar tahmini bunu doğrulamış oldu.

Bitcoin hedefleri analistler tarafından açıklandı: “200 bin dolar”

Türkiye’nin 2022 yılı büyüme tahminleri IMF tarafından yükseltilirken aynı zamanda döviz kurunun yükseleceği söyleniyor. Kısacası ekonomide tam bir kafa karışıklığı hakim. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?