Windows 11 yeni emojileri hayal kırıklığı yarattı

Windows 11 yeni emojileri hayal kırıklığı yarattı

Microsoft, başlangıçta bu yılın başlarında Windows 11 ve diğer çeşitli ürünler için yeni 3D emoji sözü vermişti. Şirket bu hafta Windows 11’in Dev Channel yapılarında piyasaya sürülen yeni emojisi ile hayal kırıklığı yaşatmışa benziyor. İşte detaylar.

Piyasaya sürülen stil, Microsoft tarafından Temmuz ayında vaat edilen 3D emojilerden ve hatta resmi Windows Twitter hesaplarından gelen son tweet’lerden çok farklı. Microsoft, Windows 11’de 3D’ye geçme fikrini değiştirmiş görünüyor. Windows Insider ekibinde kıdemli program yöneticisi Brandon LeBlanc, “Windows 11 için 2D sürümleri kullanıyoruz” açıklamalarına yer verdi. LeBlanc ayrıca Microsoft’un son tweet’lerinde “yanlış grafikleri kullandığını” söylüyor. Microsoft’un vaatlerine rağmen neden Windows 11’de 3B tasarımlarını benimsemediği açık değil, ancak bunun nedeni daha düz bir 2B tasarımın birden çok uygulamada daha iyi çalışması olabilir. 3B tasarımlar ayrıca çeşitli ekranlarda ve çözünürlüklerde farklı görünür, bu nedenle Microsoft, emojisinin tüm Windows 11 kullanıcıları için daha tutarlı bir temsili için muhtemelen 2B bir tasarıma karar vermiş olabilir.

Windows 11 yeni emojileri hayal kırıklığı yarattı

Yine de 3B stilinin Microsoft ürünlerinde başka yerlerde, özellikle de animasyonlu emojilerin bulunduğu Microsoft Teams’de görünmesi bekleniyor. Microsoft, Clippy karakteriyle standart ataç emojisini kaldırdığı için Windows 11’deki yeni emoji, Clippy’nin geri dönüşünü de içeriyor. Microsoft, bu emojiyi Windows 11’in son Dev Channel derlemelerinde test ediyor, ancak yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

İlk koronavirüs hapı Dünya Sağlık Örgütü tarafından destekleniyor