Robinhood ve Reddit CEO’ları GameStop duruşmasında ifade verecek!

Robinhood ve Reddit CEO'ları GameStop duruşmasında ifade verecek!

Gamestp olayları mahkemeye taşınıyor. 18 Şubat’ta House Financial Services Committee bir duruşma oluşturuyor. Bir grup Reddit kullanıcısının bir araya gelmesinden sonra GameStop hisselerinin nasıl değer kazandığını incelemek için sanal bir duruşma yapılacak. Komite Başkanı Maxine Waters, duruşmanın tanık listesini yayınladı. Görünüşe göre Robinhood ve Reddit CEO’ları duruşmada ifade verecek. Onların yanı sıra Redditor ve Roaring Kitty olarak da bilinen YouTube yayıncısı Keith Gill de tanık listesinde yer alıyor.

Bir New York Times raporu, Gill’in GameStop’ın piyasa değerindeki ani artışında nasıl merkezi bir rol oynadığını ayrıntılarıyla anlatıyor. Rapora göre, şirkete 53.000 dolarlık yatırım yaptıktan sonra Gill, 2020 yılı boyunca perakendeci hakkında tweet atıyor ve videolar çekiyor. Videolarını ve paylaşımlarını takip eden bir dizi Reddit kullanıcısı ise olayı çok daha ileriye taşıyor. Kullanıcılar, hedge fonları için büyük kayıplara yol açan bir borsa çılgınlığına neden oldu. Sonuç olarak, Gill’in orijinal yatırımı şu anda 48 milyon dolar değerinde.

Robinhood ve Reddit CEO'ları GameStop duruşmasında ifade verecek!

Hisseler üzerine oynayanların çoğu Robinhood uygulamasını kullanıyorlardı. Bu uygulama, kullanıcıların GameStop ve diğer bazı hisse senetlerinin alım satımını ellerinde paranın olmaması nedeniyle geçici olarak kısıtladı. Robinhood, kısıtlı hisse senetlerinin “sınırlı alımlarına” birkaç gün sonra izin vermeye başladı. Ancak platform, müşterilerini “piyasayı pazar için manipüle etme çabasıyla kullanma becerisinden mahrum etmekle” suçlandı. Senato Bankacılık Komitesi daha önce yaşananlardan sonra “borsanın mevcut durumu hakkında” bir duruşma yapacağını duyurmuştu. House Finansal Hizmetler Komitesi’nin “Oyun Durduruldu? Kısa Satıcılar, Sosyal Medya ve Perakende Yatırımcılar Çarpıştığında Kim Kazandı ve Kaybediyor” başlıklı duruşmasına gelince, 18 Şubat’ta 12: 00’da çevrimiçi olarak izlenebilecek.

Disney+ kazanç beklentilerini aştı! 95 milyon aboneye ulaşıldı