Justice League filmine ilk bakış: Zack Snyder, Jared Leto’nun Joker’ini tanıtıyor

Justice League filmine ilk bakış: Zack Snyder, Jared Leto’nun Joker'ini tanıtıyor

DC’nin en popüler çizgi roman serilerinden biri olan Justice League 2017 yılında film versiyonuyla karşımıza çıkmıştı. Şimdi de filmin ilk yönetmeni Zack Snyder kendi versiyonunu geliştiriyor. Filmde Joker’i Jared Leto canlandıracak.

Zack Snyder’ın Justice League filminde Jared Leto’nun Joker olarak ilk görüntüleri Vanity Fair’in izniyle internete sızdı. Leto, Joker olarak ilk kez David Ayer’in “Suicide Squad” filminde karşımıza çıkmıştı. Ancak Snyder’ın yönettiği yeni Justice League filminde çok daha farklı görünüyor. “Suicide Squad” da Joker’i tanımlayan dövmeler artık geride kaldı. Snyder’ın Joker versiyonu, daha uzun saçlı, hastane önlüğü ve cerrahi maske ile görülüyor. Yönetmen, Vanity Fair’e Joker’inkupalarını” temsil eden kolluk kuvvetleri rozetleri olan kurşun geçirmez bir yelek giydiğini söyledi.

Justice League filmine ilk bakış: Zack Snyder, Jared Leto’nun Joker'ini tanıtıyor

Leto’nun Joker canlandırmasının Snyder’ı nasıl etkilediğine gelince, Vanity Fair şunları söylüyor: “Joker, yeni filmde, uzaylı tiran Darkseid’in gezegeni işgal etmesinde sonra harap olmuş bir Dünya’da geçen bir sekans sırasında ortaya çıkıyor. Bu bir rüya sekansı. Süper kahramanlar saldırıyı durduramazsa ne olacağını ortaya koyan psişik bir vizyon. Joker, korku yoluyla motivasyon sağlayan bir figür.”

Snyder dergiye, “Sahnenin en güzel yanı, Joker’in Batman ile doğrudan Batman hakkında konuşması” dedi. “Joker, Batman’i kim olduğu ve ne olduğu konusunda analiz ediyor. DC Universe’den hayranların hak ettiğini düşündüğüm şey de buydu. Yani Jared Leto Joker ve Ben Affleck Batman hiçbir zaman gerçekten bir araya gelemediler. Batman ve Joker’in bu enkarnasyonunu bir araya geldiklerini görmeden başarmamız bana hiç hoş görünmedi. ”

Snyder’a göre, “Justice League” deki Joker sahnesi, Bruce Wayne’in neden silahına bir Joker kartı yapıştırdığına ilişkin “Batman v Superman: Adaletin Şafağı” ndan sonra birçok hayranının sorduğu bir soruyu da yanıtlayacak. “Batman v Superman”, Joker’in hikayesi Joker’in “Justice League” rüya sekansına dahil oluyor. “Zack Snyder’s Justice League” 18 Mart’ta HBO Max’te başlıyor.