Facebook bir sonraki donanım girişimini akıllı saat üzerine deniyor!

Facebook bir sonraki donanım girişimini akıllı saat üzerine deniyor!

Facebook donanım alanında geniş çapta girişimlere sahip. Şirketin geçmiş girişimleri, başarılı Oculus VR kulaklıklarından HTC ile talihsiz bir telefon bağlantısına kadar karışık sonuçlar verdi. Şimdi isimsiz bir kaynak, şirketin akıllı saat donanımı üzerine çalıştığını iddia ediyor.

Akıllı saat sektörü akıllı telefonlardan sonra en çok ilgi gören sektör olarak öne çıkıyor. İsimsiz kaynak Facebook’un da bu mecraya atıldını iddia ediyor. Bu durum Facebook için yeni değil. Çünkü sosyal platform devi diğer şirketlerin imitasyonlarını yapmakta oldukça başarılı. Clubhouse’un başarısından sonra Facebook’un da kendi Clubhouse versiyonu üzeinde çalıştığı bilgisi geçen günlerde internete sızmıştı.

Facebook bir sonraki donanım girişimini akıllı saat üzerine deniyor!

Söylentiye göre şirket, Android’in bir sürümüyle desteklenen bir akıllı saat üzerine çalışıyor. İddiaya göre ürün bu yıl içinde gelecek. Hatta bununla kalmayıp Facebook devam ürününü 2023‘te piyasaya sürecek. Facebook her sektörde başarı elde etmeye çalışan azimli bir isim. Ancak elbette, bu çabanın işe yarayıp yaramayacağı belli değil. Şirket son zamanlarda en çok gizlilik ve güvenlik sorunlarıyla uğraşıyor. Dünyanın her yanından kullanıcılar şirketi bu konuda fazlasıyla meşgul ediyor. Üstelik akıllı saat sektöründe bu sektörde deneyimli çok fazla isim var. Kullanıcıların Apple, Samsung veya Google’dan izleme platformları yerine Facebook ile bağlantılarını akıllı saati tercih etmeleri için geçerli bir sebep yok. Facebook tarafından ise konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İlerleyen zamanlarda konu hakkında kesin bilgi sahibi olacağız.

Apple Bitcoin ile ödeme sistemini başlattı!