Elon Musk Robinhood Gamestop olayı hakkında konuştu

10 yaşındaki çocuk, GameStop hisselerinden yüzde 5000 kâr elde etti

Dünyanın en büyük girişimcileri arasında gösterilen Elon Musk, Robinhood Gamestop olayı ile ilgili son derece önemli açıklamalar yaptı. Hadi gelin konuyla alakalı bütün detaylara birlikte bakalım.

Elon Musk, Robinhood Gamestop olayını muhtemelen bir şekilde duymuşsunuzdur. Kısaca açıklamak gerekirse Wall Street karşıtı bazı yatırımcılar birleşerek Gamestop hisseleri aldı. Bu hisselerin çok sert bir biçimde yükselmesi ödeme krizine neden oldu.

Robinhood isimli bir platform Gamestop hisselerinin bir noktadan sonra satılmasına engel oldu. İnsanlar isteseler bile buradan hisse senedi alamaz hale geldiler.

Robinhood CEO’su savunma yaptı

Robinhood CEO’su tarafından yapılan savunmada, para kaynaklarının sınırsız olmadığı ifade edildi. Geçen hafta ortaya çıkan yoğun dalgalanmalar nedeniyle ABD Ulusal Menkul Kıymet Takas Kurumu’nda yaklaşık olarak 3 milyar dolarlık mevduat gereksinimi oluştuğu ifade edildi.

Elon Musk Robinhood Gamestop

Elon Musk tarafından sorulan sorularda genellikle gizli bazı işlerin olup olmadığı soruldu. Robinhood CEO’su ise böyle bir şeyler duyduklarını fakat bunun kesinlikle doğru olmadığını söyledi. Kendilerinin hiçbir gizli anlaşmasının veya başka bir üstü örtülü konunun olmadığı ifade edildi. Ayrıca yaptığı açıklamalarda her zaman için bir teorik sınır olduğunu da söyledi.

Robinhood tarafından yapılan açıklamalarda ayrıca, satın alma yasağının yeniden devreye girme ihtimalinin olduğunu da belirtti. Yani Gamestop gibi bir olay tekrardan yaşanırsa satın alım emirlerinin engellenme ihtimalinin olduğunu ifade etmiş oldu.

Elon Musk Bitcoin desteğini gösterdi! İşte detaylar

Peki siz Robinhood tarafından gerçekleştirilen bu işlem ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Hisse senetlerinin durduk yere alış ve satışa kapatılması doğru mu?