Ford Elektrikli Otomobil Pazarında Aradığını Bulamadı

Ford Elektrikli Otomobil

Ford elektrikli otomobil pazarında aradığını bulamadı. Şirketin elektrikli otomobil departmanı milyarlarca dolar kaybetmeye devam ediyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde en hızlı büyüyen pazarlardan biri de elektrikli otomobil pazarıydı. Özellikle Tesla’nın bu alanda yakaladığı başarı, köklü otomobil üreticilerini de bu alana çekmiş durumda. Elektrikli otomobil pazarına oldukça iddialı bir şekilde giren bu köklü otomobil üreticilerinden biri de Amerikan otomobil devi Ford oldu. Ancak paylaşılan son veriler, şirketin bu pazarda aradığını bulamadığını gösteriyor.

Ford, bu hafta ikinci çeyreğin mali sonuçlarını açıkladı. Amerikan otomobil devinin toplam geliri aslında beklentilerin üstündeydi. Çünkü şirket son çeyrek için 44.55 milyar dolar gelir açıkladı. Ancak şirket tarafından paylaşılan veriler, Ford elektrikli otomobil departmanının zarar ettiğini gösterdi.

Ford elektrikli otomobil

F-150 Lightning, Mustang Mach-E ve E-Transit gibi Ford elektrikli otomobillerinin satış rakamlarında artış yaşanmış olsa da bu durum elektrikli otomobil departmanının 1.03 milyar euro zarar etmesine engel olmadı. Böylece şirketin yılın ilk yarısında bu alandaki zararı 2.33 milyar dolara çıkmış oldu.

Ford’a göre elektrikli otomobil pazarında ortaya çıkan bu tablonun başlıca iki sorumlusu var. Bunların ilki gitgide daha rekabetçi hale gelen bu pazarda öne çıkabilmek için fiyatlandırma konusunda temkinli davranılması, ikincisi ise üretim kapasitesinin henüz istenen noktaya gelmemiş olması. Bu iki faktör, şirketin bu alanda istediği hızda büyümesini engelliyor.

Ortaya çıkan bu tablo sonrası Ford’un elektrikli otomobil pazarına yatırımını kısması bekleniyor. Nitekim şirket kısa süre önce 11 milyar dolarlık bir yatırımdan vazgeçti.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir