Ripple – XRP uzun süre sonra 1 doların üzerine çıktı!

ripple

Kripto para piyasasının en eski tokenlerinden biri olan Ripple kökenli XRP uzun bir süre sonra 1 doların üzerine çıkarak yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Kripto para piyasasıyla az çok uğraşan herkes mutlaka Ripple’ın ya da XRP’nin ismini duymuştur. Uzun bir süre 0.5 dolar seviyesinde kalan hatta zaman zaman bu seviyenin de altına düşen XRP geçtiğimiz gün 1 doların da üzerine çıkarak yatırımcılarını sevindirdi.

Bilindiği üzere Ripple hali hazırda SEC ile bir dava süreci yürütüyor. Doğal olarak bu dava süreci XRP’nin fiyatını da etkisi altına almış durumda.

Mart ayında gerçekleşen ilk duruşma sonrasında XRP fiyatında yüzde 15 oranında bir artış yaşanmıştı.

Ripple – XRP uzun süre sonra 1 doların üzerine çıktı!

Fakat geçtiğimiz gün gerçekleşen ara duruşma sonrası XRP fiyatı adeta tavan yaptı. Kısa bir süre içerisinde değerini ikiye katlayan XRP, 1 doların üzerine çıkmayı başardı. Elbette XRP’nin bu seviyelerde kalıp kalamayacağı başka bir soru işareti.

Hatırlanacağı üzere XRP 2018 yılında da 1 doların üzerine çıkmıştı. Sonrasında ise yaklaşık olarak yüzde 70 değer kaybı yaşamış ve 0.3 dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Ripple ve SEC arasındaki davanın bir sonraki duruşması Temmuz ya da Ağustos ayında gerçekleşecek. Dolayısıyla bu tarihe kadar XRP fiyatında çeşitli hareketlenmeler olabilir. Yaz aylarında görülecek olan dava sonrasında Ripple’ın kaderi de az çok netleşmiş olacak.

Kripto para dolandırıcıları giderek artıyor