Vaka sayısı 50 bine dayandı! Okullar kapanacak mı?

Okullar tekrardan kapanacak mı

Vaka sayıları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son açıklanan verilere göre günlük vaka sayısı 50 bine dayandı. Peki okullar kapanacak mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Bilindiği üzere Türkiye 1 Mart itibariyle normalleşme yönünde ilk adımlarını atmaya başladı. Bu adımlar ülkemizdeki vaka sayısının artmasına da zemin hazırladı. Normalde, yani 1 Mart öncesinde vaka sayısı 6 bin dolaylarına kadar gerilemişti. Fakat 1 Mart’ta bazı tedbirlerin esnetilmesi sonrasında vaka sayısı önce 30 bini, ardından da 40 bini aştı. Geçtiğimiz gün ise 49 bini aşarak 50 bin seviyesine dayandı.

Bu durumda akla gelen ilk soru okulların kapanıp, kapanmayacağı oldu. Biz de okulların durumu ile ilgili kısa bir araştırma yaptık.

Vaka sayısı 50 bine dayandı! Okullar kapanacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde okulların kapanıp, kapanmayacağı ile ilgili bir söylemde bulundu. Selçuk, pandemi sürecinde okulların en uzun süre kapalı olduğu ilk 5 ülkeden birisinin de Türkiye olduğunu belirtti.

Burada okulların durumu ile ilgili net bir mesaj olmasa da, Avrupa ülkelerine kıyasla Türkiye’de okulların çok daha fazla kapalı kaldığı gözler önüne serilmiş oldu.

Muhtemelen önümüzdeki süreçte okulların tekrardan kapanması söz konusu olmayacaktır. Çünkü Ramazan ayı itibariyle bazı kısıtlamalar geri dönecek. Zaten okulların tamamı da şu anda yüz yüze eğitime geçmiş değil. Elbette son kararı Pazartesi toplanacak olan kabine verecek. Bekleyip göreceğiz.

WhatsApp platformlar arası mesajlaşma üzerinde çalışıyor