Ramazan ayında uygulanacak tedbirler netleşti

yapay zeka maske

Pandemi dolayısıyla bu Ramazan ayında bazı adetlerden uzak kalmamız gerekecek. İşte Ramazan ayında uygulanacak olan tedbirler.

Geçtiğimiz yıl Çin’de patlak veren ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle, günlük hayatımızda pek çok unsur değişmiş durumda. Görünen o ki bu değişiklikler bir süre daha devam edecek.

Nüfusunun büyük bir çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde Ramazan ayı denildiğinde akla gelen bir kaç kare vardır. Bu karelerden bazıları kalabalık kurulan iftar sofraları, binlerce kişinin katılımıyla kılınan teravih namazları ve toplu verilen iftar yemekleridir.

Lakin pandemi nedeniyle tüm bu kareler bir süre daha sadece anılarımızda kalacak.

Ramazan ayında uygulanacak tedbirler netleşti

Bir süredir Ramazan ayında uygulanacak olan koronavirüs tedbirleri ile ilgili bazı soru işaretleri mevcuttu. Aslında geçtiğimiz haftalarda bu tedbirler net bir şekilde dile getirilmişti. Fakat teravih namazının camilerde mi yoksa evlerde mi kılınacağına ilişkin bazı sorular vardı.

Nitekim artık bu sorular da giderilmiş oldu. Dilerseniz Ramazan ayında uygulanacak olan tüm tedbirlere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Tüm ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
Lokanta, kafe ve restoran gibi işletmeler sadece paket servis hizmeti sağlayabilecek.
Bu işletmeler sokağa çıkma yasağı saatlerinde hizmet vermeye devam edecek.
Türkiye genelinde toplu iftar ve sahur yapmak yasaklanacak.
Teravih namazları camilerde değil, evlerde kılınacak.  

6 Nisan vaka sayısı açıklandı! Hergün yeni bir rekor!