Resident Evil 4 Remake’in ek paketi yakında açıklanabilir

123 20

Haziran ayının sonlarında Resident Evil 4 Remake’in Steam sürümüne yeni başarımlar (Achievement) eklenmişti. Bu durum oyunun ek paketinin yolda olduğuna dair iddialara neden olmuştu. Şimdi RE4’ün dosyalarında bazı değişiklikler yapıldı.

SteamDB sitesinde Resident Evil 4 Remake’e yeni dosya eklendiği ve değişiklikler yapıldığı fark edildi. Bu durum birkaç saat sürdü. Dosya güncellemesinin Separate Ways DLC’sine ait olabileceği yorumları yapıldı. Orijinal oyunda yer alan ancak Remake’e dahil edilmeyen Separate Ways ana hikayenin arkasında ne gibi detayların döndüğünü anlatan, birkaç saatlik oynanış sunan alternatif bir senaryo. Oyuncular Ada Wong karakterini yönetiyor. Eğer Steam’e eklenen başarımlar ve dosya değişikliği iddia edildiği gibi Separate Ways’e aitse DLC’yi tahmin edilenden daha erken görebiliriz. Normalde ek paketin Kasım veya Aralık civarında çıkması bekleniyordu.

resident evil 4

Separate Ways dışında oyuna eklenebilecek bir seçenek daha bulunuyor. Orijinal Resident Evil 4’te The Mercenaries’te Ada Wong ve Albert Wesker karakterleri var. Belki bu karakterler, yeni ekstralarla birlikte The Mercenaries’e eklenebilir. İlginç bir iddia daha var. Resident Evil 4 Remake’e Separate Ways dışında ek başka bir hikaye DLC’si daha gelebilir. İsimsiz sektör kaynakları tarafından ileri sürülenlere göre Capcom en baştan beri RE4’ün hikayesinden farklı detaylar sunmak istiyormuş. Bu yüzden de yeni bir hikaye DLC’sinin çıkabileceği söyleniyor.

Resident Evil 4 Remake’in konusuna gelecek olursak, Amerika Başkanı’nın kızı Ashley Graham gizemli bir tarikat tarafından kaçırılır. Leon S. Kennedy de Ashley’i kurtarmak için İspanya’ya gönderilir ve böylece hikaye başlar. 2005’te çıkan orijinal RE4, zamanı için oldukça ses getirmiş ve fanları ikiye bölmüştü. Çünkü seride bir ilk olarak omuz kamerasına geçiş yapılmış, zombiler yerine farklı düşmanlar vardı. Ancak oyun çok sevildi ve rekor düzeyde satış başarısı gösterdi.

Diablo 4 popülerliğini çabuk kaybetti