iPhone 15’in tanıtım tarihi büyük ölçüde belli oldu

123 19

Geçtiğimiz günlerde Mark Gurman, iPhone 15’in tanıtım tarihi hakkında açıklama yapmıştı ve farklı iki tarihten bahsetmişti. Fakat Gurman yeni bir öngörüde bulundu ve işaretlerin tek bir tarihi gösterdiğini vurguladı.

Bloomberg’te çalışan gazeteci Mark Gurman Twitter’da (Yeni adıyla X’te) yaptığı açıklamada iPhone 15 serisinin muhtemelen 12 Eylül Salı günü tanıtılacağını söyledi. Gurman, işaretlerin giderek bu tarihi gösterdiğini vurguladı. Geçmiş yıllarda düzenlenen iPhone etkinlikleri Salı günleri gerçekleşmişti. Bu açıdan 12 Eylül, Apple’ın klasik takvimine uygun. Mark Gurman birkaç gün önce iPhone 15’in 12 Eylül Salı veya 13 Eylül Çarşamba tanıtılabileceğini ileri sürmüştü. Böylece 13 Eylül tarihi elenmiş oluyor.

Yeni iPhone’lar için ön siparişler 15 Eylül’de, satışlar ise 22 Eylül’de başlayabilir görünüyor. Cupertino’lu firma önceki yıllarda mali çeyrek dönem bitmeden önce iPhone’ları piyasaya sürüp, önemli gelir elde etti. Büyük ihtimalle bu sene de aynısını yapar. Fakat iPhone 15 Pro’ların sınırlı sayıda çıkabileceğine dair bir takım iddialar var. Üretimle ilgili sorunlar yaşandığı ileri sürüldü. Bu yüzden de Pro modellerinin bazı ülke pazarlarında hemen çıkmayacağı, bazılarında ise sınırlı sayıda satışa sunulabileceği rivayet ediliyor.

iphone 15

Apple medya davetiyelerini genelde etkinlikten bir hafta önce göndermeye başlar. iPhone etkinliğinin resmi tarihi için biraz daha zaman var diyebiliriz. Etkinlikte iPhone 15 dışında yüksek olasılıkla Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 de tanıtılacak.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak. iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

OnePlus Ace 2 Pro’nun çıkış tarihi resmen duyuruldu