Resident Evil 4 Remake yüksek puanlar aldı

resident evil 4 remake

Resident Evil 4 Remake‘in çıkışına fazla zaman kalmadı. Ancak oyundan önce inceleme puanları geldi. Görünüşe göre Capcom harika bir iş çıkarmış. RE4 Remake yüksek puanlar almayı başardı.

Orijinal Resident Evil 4, 2005 senesinde ilk olarak GameCube’e özel piyasaya sürüldü. Oldukça sevilen oyun daha sonra PC, PS2, Wii, PS4 ve daha birçok platformda kendine yer buldu. Şimdi sırada Remake var. Kısa süre önce demosu da yayınlanan RE4 Remake’in inceleme puanları belli oldu. Oyunun puanları yüksek, hatta bazı yerlerden 10 üzerinden 10, 5 üzerinden 5 gibi tam puanlar bile almış. Resident Evil 4 Remake inceleme puanları şu şekilde:

VG247 – 5/5
IGN – 9.8
The Guardian – 5/5
GameInformer – 9.5
GameSpot – 10
GGRecon – 5/5
Pure Xbox – 10
PC Invasion – 9
DigitalSpy – 5/5
TrueAchievements – 9
Windows Central – 5/5
Giant Bomb – 5/5
GameByte – 10
Push Square – 10
VGC – 5/5
Washington Post – 4/5
Digital Trends – 4.5/5
GamesRadar – 4.5/5
Destructoid – 7.5
DualShockers – 7

resident evil 4 remake

İlk gün güncellemesi yolda

Resident Evil 4 Remake’in yayınlanan bir videosunda yağmur efekti oyunculardan tepki çekmişti. Bu duruma “Raingate” adı verilmişti. Capcom, RE4 Remake için ilk gün güncellemesi çıkarıp, yağmur efektini düzeltecek. Ünlü oyun stüdyosu yağmur efekti için çalışmalar yaptıklarını ve düzeltmenin yamayla ilk günden oyuna ekleneceğini ifade ediyor. Oyuncular yağmur efektinin yoğun ve rahatsız edici olduğunu, ayrıca dikkat dağıtıp oynanışı etkileyebileceği yönünde eleştiriler yapmıştı.

Oyundaki yeniliklerden söz edecek olursak, orijinal yapımdaki Quick Time Event’lar(QTE), Remake’te yok. QTE yerine yan görevler var. QTE’yi kısaca açıklayacak olursak, ekranda belirli sırayla çıkan tuş simgelerine göre gamepad’teki düğmelere basmaya deniliyor. Bu özellik sadece gamepad’le değil, dokunmatik ekranlı cihazlarda da kullanılıyor. Söz konusu yan görevler haritada mavi olarak gösterilecek. Bulmaca çözmek, enfekte olmuş NPC’yi öldürmek vs… gibi çeşitli görevlerden oluşacak.

RE4 Remake’te bıçağa daha çok vurgu yapılıyor. Orijinal oyunda Leon’un bıçağı kırılmıyordu. RE2 Remake’te bıçakların belirli dayanıklılığı vardı, işte bu durum RE4 Remake için de geçerli. Bıçaklar sınırlı sayıda olacak ve zamanla kırılacak. Bununla birlikte Ashley bir düşman tarafından kaçırıldığında oyuncu bıçak kullanarak, Ashley’nin kaçırılmasını engelleyebilecek.

Resident Evil 4 Remake, 24 Mart tarihinde PC, PS5, PS4 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek.

Uzaylı olduklarını iddia eden insanlara psikolog yorumu!