Resident Evil 4 remake oyun sektöründe heyecan yarattı

Resident Evil 4 remake oyun sektöründe heyecan yarattı

Capcom’un Resident Evil 4 remake’i nasıl ele alacağı artık daha net. Hem Capcom’dan bir hikaye fragmanı hem de IGN’den bir oyun ön izlemesi, geliştiricinin planlarını gösterdi. İşte tüm detaylar.

Oyunu yeniden yapmak kesinlikle daha ürkütücü olsa da (özellikle ara sahnelerde), orijinal RE4’ün dinamikleri korunmuş görünüyor. Resident Evil 4 dünya genelinde bir çok hayranının olduğu adını klasikler arasına yazdırmış bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda elektrikli testere veya dirgen ile bağırsaklarını açmaktan çekinmeyecek enfekte olmuş köylü ordularıyla savaşıyorsunuz.

Resident Evil 4 remake oyun sektöründe heyecan yarattı

Yeniden yapılanan oyun, ajan Leon Kennedy’nin ABD Başkanı’nın kızı Ashley Graham’ı parazitlere tapan bir tarikat tarafından kontrol edilen bir İspanyol köyünden kurtarma görevi etrafında dönüyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, plan hızla ters gidiyor. Resident Evil 4 yeniden yapılanma oyununda bir çok beklentinin karşılandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Capcom geliştirme ekibinin arsa unsurlarını “yeniden hayal ettiğini” vurguladı.

Resident Evil 4 yeniden çevrimi 24 Mart 2023’te PS4, PS5, Xbox Series X/S ve PC (Steam aracılığıyla) için geliyor. PlayStation VR2 sahipleri, o kulaklık geldiğinde özel içerikler alacak. Bu, serideki önceki oyunlarda olduğu kadar büyük bir yeniden çalışma olmayabilir ancak yine de önemli. Revizyonun, oyuncuların beklentilerinin 17 yıl sonra değiştiğini kabul ederken bu keskin dönüşü takdir etmek arasında bir denge kurması gerekiyor. Diğer bir deyişle hem eski hem de yeni oyuncuları tatmin etmeli.

Samsung Display, çalışmalarını QD-OLED teknolojisine kaydırıyor