Samsung Display, çalışmalarını QD-OLED teknolojisine kaydırıyor

h12

Samsung, ekran panelleri için kurduğu alt marka Samsung Display’in önümüzdeki dönemdeki çalışmaları konusunda bazı bilgiler verdi.

Samsung Display gelen bilgilere göre, QD-OLED ekran paneli teknolojisinin üretimini artırmayı planlıyor . Üretimdeki artış, şirketin bu teknolojiyi gelecek ürünleri için ileriye taşıma planlarına işaret ediyor.

Güney Koreli teknoloji devinin görüntüleme birimi, kuantum nokta organik ışık yayan diyot panellerinin üretimini ayda 30.000 sayfadan ayda 40.000 sayfaya çıkarmayı planlıyor. Omdia’nın genel müdürü Jung Yun-seong’a göre, “şirketin QD-OLED ekran panellerinin üretim verimi, bu yılın ilk yarısında güçlü teknik yeterliliğini göstererek %85’e yükseldi.”

Samsung Display

Üretimdeki artış, Samsung Display’in ürün kategorisini genişleterek 49 inç ve 77 inç QD-OLED ekranları piyasaya sürmesine izin verecek. Jung, şirketin QD-OLED ekran panellerinin önümüzdeki yıl monitörler için 600.000 ila 800.000 adede ve TV’ler için 1,4 milyon ila 1,6 milyon üretmeyi hedefliyor. Yani 2023 yılında toplam panel üretimini 2,4 milyon adede çıkarıyor.

Samsung Display küresel pazarda ekran-görüntü ürünleri konusunda lider durumda. Bu liderliği ile  BOE ve CSOT gibileri çoktan akarte etmiş durumda. Bu senenin ikinci yüzde 14’lük bir marjla rekor yüksek bir kar marjı elde etti. 

OPPO Find N Flip özellikleri piyasaya sürülmeden önce sızdırıldı