Elon Musk Twitter planları işe şaşırttı

Elon Musk etkisi

The Washington Post’tan bir rapora göre Elon Musk, potansiyel yatırımcılara, anlaşmanın tamamlanmasının ardından Twitter’ın 7.500 kişilik personelinin yüzde 75’ini işten çıkarmayı planladığını söyledi. İşte tüm detaylar.

The Post tarafından elde edilen dahili belgeler, Elon Musk anlaşmasından önce, mevcut şirket liderliğinin “şirketin maaş bordrosunu” yaklaşık 800 milyon dolar düşürmeyi planladığını ortaya koyuyo.  Bu da nispeten mütevazı bir yüzde 25’lik düşüş. Şirketin Baş Hukuk Müşaviri Sean Edgett, personele maliyet tasarrufu konusundaki tartışmaların bu yılın başlarında yapıldığını ve “birleşme anlaşması imzalandıktan sonra” durduklarını söyledi. Edgett, o zamandan beri şirket çapında işten çıkarmalar için herhangi bir plan olmadığını da sözlerine ekledi.

Elon Musk Twitter planları işe şaşırttı

Uzun süredir Tesla CEO’su sosyal medya platformunu satın alma söylemleri ile gündeme geliyor. Anlaşmanın asla sağlanmaması ile iki taraf mahkemelik dahi oldu. Ancak yakında satın alma gerçekleşecek gibi görünüyor. Elon Musk satın almanın gerçekleşmesi durumunda çoğu işçiyi işten çıkaracak gibi görünüyor. Bu da bazı kesimler tarafından eleştiri ile karşılanıyor. Bir şirket sözcüsü söz konusu büyük satın almanın “hayal edilemez” boyutlarda olduğunu iddia ediyor. Bu işten çıkarımların genel olarak hangi departmanlarda gerçekleşeceği belli değil, ancak söylentilere göre kıdemli çalışanlar bile işten çıkarımlara maruz kalacak. Bu kapsamda satın almayla birlikte neler yaşanacağını hep beraber bekleyip göreceğiz. Yakında daha fazla detay ortaya çıkacaktır.

Samsung Display, çalışmalarını QD-OLED teknolojisine kaydırıyor