Renault Nissan gerilimi bir üst seviyeye ulaştı

Renault

Otomobil dünyasının önemli isimlerinden olan Renault ile Nissan arasında yaşanan gelişmeler, sonunu merak ettiren bir sürece dönüştü.

Renault Nissan gerilimi bir üst seviyeye ulaştı. Otomobil dünyası kökten bir dönüşüm içerisinde. Markalar kısa bir süre öncesine kadar akıllarında bile olmayan elektrikli araç üretimi konusunda şimdi adeta birbirleriyle yarışa girmiş durumdalar. Tabi bu yarış rakiplerine göre daha az hazırlıklı yakalananlar da var. İşte aralarında Renault’nun da olduğu bu isimler, elektrikli araç üretiminde geride kalmamak için farklı stratejiler uyguluyorlar.

Renault Austral

Son gelen bilgilere göre Fransız otomotiv devi, elektrikli araç üretimi konusunda oldukça ciddi bir yatırım yapmak istiyor. Hatta tüm üretiminin %51’ini elektrikli araçlardan oluşturmak gibi oldukça sansasyonel bir planın varlığından bile bahsediliyor.

renault clio 3

Renault Nissan gerilimi bir üst seviyeye ulaştı

Ancak şirket bu devasa dönüşümü tek başına yapmak yerine, bugüne kadar birçok konuda ortaklık kurduğu ve aslında hisselerinin de önemli bir bölümüne sahip olduğu Nissan’dan yardım istiyor.

renault clio 5

Bununla birlikte Nissan ise, bir süredir kendi dönüşümünü sürdürdüğü için mümkün olduğunca ipleri kendi elinde tutmak istiyor. Bunun için de Renault’daki hisselerini tekrar kendi bünyesi altında toplamakta kararlı. Öyle ki şu an Nissan’ın %43’lük hissesini elinde bulunduruyor. İşte bir tür kazan-kazan anlaşması öneren Nissan, Renault’yla kuracağı ortaklık karşılığında hisselerini geri satın almak istediğini belirtti. Renault ise şimdilik bu talebi değerlendiriyor. Eğer iki otomotiv devi anlaşırsa, önümüzdeki günlerde çok büyük bir yeni ortaklığın açıklaması gelebilir.

Renault Nissan gerilimi bir üst seviyeye ulaştı