Remnant 2 satış performansıyla etkiledi

Remnant 2

Geçtiğimiz hafta oyunseverlerle buluşan Remnant 2 daha ilk haftasında geniş bir kitleye ulaşarak kendi dağıtımcısını bile şaşırttı.

2019 yılında çıkan Remnant: From the Ashes’ın uzun zamandır beklenen devam oyunu, geçtiğimiz hafta oyunseverlerle buluştu. Gunfire Games tarafından geliştirilen oyun, PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’e yönelik olarak satışa sunuldu. Remnant 2, gerek oyun dünyasında yarattığı etkiyle gerekse aldığı ilk yorumlarla çok etkileyici bir çıkış yapamadı belki ama görünen o ki bu durum oyunun satış rakamlarını çok da etkilememiş. Çünkü yeni Remnant oyunu, ilk oyunu gölgede bırakacak kadar iyi bir çıkış yaptı.

remnant 2

27 Temmuz’da satışa sunulan Remnant 2, daha ilk haftasında 1 milyon kopya satmayı başardı ki bu oyunun dağıtımcısı olan Gearbox Publishing’i bile şaşırtmış gibi görünüyor. Gearbox Publishing Başkanı Yoon Im de şaşkınlığı gizleyemiyor ve ekibin böyle bir çıkış beklemediğini söylüyor. Öte yandan oyun, eş zamanlı aktif oyuncu sayısında da ilk oyunun çok önünde ilerliyor. Bu da yeni Remnant oyununun tüm beklentilerin üzerine çıktığı anlamına geliyor. Çünkü oyundan beklentiler gerçekten de bu kadar da yüksek değildi.

Soulslike oyunlarından esinlenen bir TPS olan Remnant 2, ilk oyuna göre çok daha çeşitli karakter build’leri sunuyor. Ayrıca gerek boss dövüşleri gerekse silah çeşitliliği gibi yenilikleriyle ilk oyunun pek çok eksiğini kapatıyor. Zaten oyunun mekanikleri de ilk oyundan epey farklı. Görünen o ki Remnant serisi bu yeni haliyle oyunseverler için daha cazip bir oyuna dönüşmüş.

Threads kullanıcılarının yarısını kaybetti