Reklam engelleyiciler dolandırılmanızın önüne geçebilir

adblock satildi

FBI tarafından yürütülen bir çalışma, internet kullanıcılarının tarayıcılarına reklam engelleyici eklentiler kurması halinde dolandırılma ihtimallerinin önemli derecede azaldığını ortaya koydu.

Reklam engelleyiciler dolandırılmanızın önüne geçebilir. Teknolojinin gelişmesi insanlara birçok açıdan muazzam kolaylıklar sağladı. Bu gelişimlerin başında gelen internet ise aslında bu kolaylıkların tam da merkezinde bulunuyor. Öyle ki artık insanlar yerinden bile kalkmadan yemek siparişi verebilir, istediği mobilyayı alabilir hatta yurtdışında kalacağı oteller için rezervasyon bile yapabilir. Ancak tabi her şey her zaman bu kadar güllük gülistanlık olmuyor. Eğer interneti güvenli bir şekilde kullanmak konusunda dikkatli değilseniz, bu alışverişleriniz sırasında kimlik avı saldırganlarının hışmına uğrayabilirsiniz.

asus ve adblock plus reklam engelleme

Öte yandan FBI tarafından yapılan son araştırma, kimlik avı saldırganlarını defedebilmenin çok kolay bir yönteminin olduğunu ortaya koydu.

adblock satildi

Reklam engelleyiciler dolandırılmanızın önüne geçebilir

FBI’a göre, internet tarayıcılarına reklam engelleme eklentisi kuranların, kurmayanlara göre dolandırılma ihtimalleri yüksek oranda azalıyor. Bu durumun sebebi ise, kimlik avının yapıldığı sitelerin daha çok pop-up tarzı harici pencerelerin açılmasıyla oluşuyor olması. Tabi reklam engelleyici eklentilerin en önemli özelliği bu tarz pop-up reklamların açılmasını engellemek olduğu için, dolayısıyla dolandırılma ihtimalinizde azalmış oluyor.

Adblock Plus

Son olarak her ne kadar FBI’ın bu çalışması reklam engelleme eklentilerinin kullanımını arttıracak olsa da yine birçok internet sitesinin reklam engelleyici açıkken içerik göstermediğini ve bu nedenle de kullanıcıların genelde her site için tek tek uğraşmamak adında doğrudan reklam engelleyiciyi kapatma yolunu seçtiklerini de hatırlatalım.

3 ay kadar pil ömrü olan Lenovo Klavya-Mouse seti tanıtıldı