YouTube Reklamlarını Engellemek İmkansız Hale Gelebilir

Google, Rus parlamentosu YouTube kanalını engelledi

YouTube reklam engelleyicilere karşı yeni bir önlemi hayata geçirmeye çalışıyor.

YouTube yıllardır reklam engelleyicilere karşı savaş veriyor ve şimdiye kadar makul başarı elde etti. Fakat şirketin son girişimi işlerin farklı bir boyuta evrildiğini gösteriyor. SponsorBlock’un Twitter veya yeni adıyla X’te yayınladığı gönderiye göre şirket sunucu taraflı reklam eklemeyi test ediyor. Bu yöntem reklamların doğrudan videolara dahil olmasını sağlıyor. Böylece reklam engelleyiciler devre dışı kalacak.

Tüm söylentilere rağmen sunucu tarafından engelleme yöntemiyle ilgili raporlar çok az. YouTube ekibinin söz konusu deneysel yöntemi geniş ölçekte kullanması halinde etkinliği ve ne gibi yansımaları olacağı anlaşılacaktır. Firefox ve YouTube altdizinlerindeki geri bildirimler, zaman damgalı video bağlantıları ve işaretlemeler bozulabilir. Ancak şirket ekleyeceği reklamların uzunluğunu biliyor ve zaman damgalarını uygun şekilde dengeleyebilir. Bu hamle ayrıca Premium izleyicileri reklamlardan kurtarmak için gereksiz karışık bir katman da ekleyecektir.

YouTube

Diğer Google’la ilgili farklı gelişmeler var. The Information’ın haberine göre Google yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Yapay zekanın dijital reklamcılıkla ilgili gelir akışları üzerinde dönüştürücü etkisi var. Bu işlerde insan gücüne olan ihtiyaç potansiyel olarak azalacağı için işten çıkarmaların yaşanabileceği tahmin ediliyor. Yapay zekanın iş gücüne katılması reklam satışları dışında müşteri destek hizmetini de etkileyecek. Bu stratejik değişim Google’ın çeşitli departmanlarında yaşanan küçülmelerle de uyumlu.

OpenAI CTO’su Mira Murati’den Şoke Eden Açıklama