Tesla satış rakamları ile güven tazeledi

Tesla inceleme altına

Son zamanlarda gelen kötü haberlerle birlikte diğer tüm şirketler gibi Tesla’nın da borsa değeri düşüyordu. Ancak şirketten yapılan satış istatistikleri açıklaması otomotiv devinin güven tazelemesini sağladı.

Tesla satış rakamları ile güven tazeledi. Amerikalı otomotiv devi Tesla, her ne kadar dünyanın en çok elektrikli otomobil satan markası unvanını Çinli rakibine kaybetmiş olsa da yine de hala marka popülaritesi olarak diğer tüm elektrikli otomobillerden daha ünlü.

Tesla, Çin'deki 80.000'den fazla aracı geri çağırıyor

Bununla birlikte son zamanlarda özellikle Amerika’daki teknoloji şirketlerinin yer aldığı Nasdaq borsasının büyük bir gerileme içerisinde olduğu görülüyor. Bu durumdan nasibini alan şirketlerden biri olan Tesla, geçtiğimiz yılın bu zamanlarında 400 doları geçen hisse senetlerine karşılık, şimdilerde yeniden 150 dolara ulaşabilmenin derdinde.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Tesla satış rakamları ile güven tazeledi

Bununla birlikte dün Amerikalı otomotiv devi tarafından yapılan son açıklama, aslında satışların her zamankinden daha iyi gittiğini gösteriyor. 2022 yılının üçüncü çeyrek verilerini diğer yıllarla kıyaslamalı şekilde paylaşan Tesla, yılın üçüncü diliminde yaklaşık 3,3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu tutar, üçüncü çeyrekler bazında bir rekor manasına geliyor.

George Soros Tesla

Öte yandan aynı başarının satış adeti bazında da sergilendiğini söylemek mümkün. Hatta Tesla’dan yapılan açıklamaya göre, şirketin yılın üçüncü çeyreğinde 343.830 adet satış gerçekleştirmiş olmasıyla birlikte, aslında Amerikalı elektrikli otomotiv devi tüm zamanların satış rekorunu da kırmış oluyor. Nitekim bundan önceki rekor, 310.050 adetle bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleşmişti.

Nubia Red Magic 8 Pro serisinin çıkış tarihi belli oldu