Redmi Note 14 Çok Yakında Çin Dışına Çıkacak

Redmi Note 14 Pro

Geçtiğimiz ay Çin’de piyasaya sürülen Redmi Note 14, çok yakında Çin dışına ilk adımı atacak. Telefonun global lansman tarihi belli oldu.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, heyecanla beklenen yeni akıllı telefonu Redmi Note 14’ü geçtiğimiz ay piyasaya sürdü. Note 14, ilk aşamada sadece Çin’de satışa çıkarıldı. Ancak bu durum çok yakında değişecek. Çünkü gelen son bilgiler, telefonun çok yakında global pazara da sunulmaya başlanacağını gösteriyor.

Redmi Note 14’ün global versiyonu, dün Endonezya’nın SDPPI kurumundan sertifika alırken görüldü. Bu sertifikanın alınmış olması telefonun önümüzdeki günlerde Endonezya’da satışa sunulacağı anlamına geliyor ki bu da Note 14 çok yakında Çin dışına ilk adımı atacak demek oluyor. SDPPI’da telefonun teknik özellikleri hakkında herhangi bir detay bulunmuyor ama global versiyonun da geçtiğimiz ay Çin’de çıkan versiyonla aynı özelliklere sahip olacağı düşünülüyor.

realme note 14 3

Redmi Note 14, 6.67 inçlik OLED bir ekrana sahip. 1080 x 2400p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefon, MediaTek’in Dimensity 7025 Ultra yonga setini kullanıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 6, 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Telefonun batarya kapasitesi 5110 mAh, şarj hızı ise 45W. Note 14’ün çift arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik yardımcı bir lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

GeForce Now’a Ekim Ayında 22 Yeni Oyun Eklenecek