Redmi Note 12 Pro+’ın lansman tarihi belli oldu

Xiaomi

Xiaomi, Redmi Note 12 serisindeki telefonlarını bir bir Çin dışına çıkarıyor. Redmi Note 12 Pro+’ın global lansman tarihi açıklandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi’nin en çok satan telefonlarının başında Redmi Note serisi telefonlar geliyor. Bildiğiniz gibi şirket geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak Redmi Note serisinin başarısına dikkat çekmiş, bugüne kadar bu seriden 320 milyondan fazla telefon sattığını duyurmuştu.

Redmi Note serisiyle büyük başarı yakalayan Xiaomi, haliyle bu seriyi mümkün olduğunda fazla kullanıcıya ulaştırmaya çalışıyor. Bu bağlamda şirket, Redmi Note 12 serisi telefonlarından Note 12 Pro+’ı da global pazara sunmaya hazırlanıyor.

Redmi Note 12 Pro+

Xiaomi’nin Çin’in önde gelen sosyal medya ağı Weibo’da yaptığı paylaşım, Redmi Note 12 Pro+’ın global lansmanının çok yakında gerçekleşeceğini gösterdi. Çünkü Xiaomi, bu telefonun global lansmanının 5 Ocak’ta gerçekleşeceğini duyurdu.

Redmi Note 12 Pro+, 200 megapiksellik bir kameraya sahip ilk Redmi modeli olacak. Xiaomi’nin de 200 megapiksel kameralı ikinci telefonu olacak.

Telefonun yonga setinin MediaTek’in kısa süre önce çıkardığı Dimensity 1080. Bu yeni nesil yonga setinin sunduğu en büyük yeniliklerden biri 200 megapiksel lens desteği sunması. Bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara yine iki seçenek sunulacak: 128 ya da 256 GB.

Telefonun üçlü arka kamerasında 200 megapiksellik ana lense 8 ve 2 megapiksellik iki yardımcı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

Galaxy S23 Ultra sertifika alırken görüldü