Redmi Note 13R Pro’nun özellikleri belli oldu

Redmi Note 13R Pro

Redmi 13 serisinin çok yakında piyasaya sürülecek yeni üyesi Redmi Note 13R Pro’nun teknik özellikleri belli oldu. Telefonun tasarımı da görüldü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, Redmi Note 13 serisinin ilk üyelerini eylül ayının sonunda resmi olarak tanıttı. Ancak şirketin Redmi 13 serisiyle ilgili planları henüz bitmiş değil. Çünkü yıl bitmeden Redmi 13 serisine yeni bir model daha eklenecek. Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Redmi 13C adını taşıyan bir telefon Amazon’da görülmüştü. Dün de bu serinin farklı bir modeli yeni bir sızıntıyla gündeme taşındı. Sızdırılan yeni bilgiler sayesinde Redmi Note 13R Pro’nun teknik özellikleri hakkında bazı önemli detaylar netlik kazandı. Öte yandan ortaya çıkan yeni görseller sayesinde telefonun tasarımı da daha net bir şekilde görülmüş oldu.

redmi note 13r pro

China Telecom’da yer alan bilgilere göre Redmi Note 13R Pro, 6.67 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz olacak. Öte yandan yine China Telecom’da yer alan bilgiler, telefonun 12 GB RAM’e ve 256 GB dahili depolama alanına sahip olacağını gösteriyor. Telefonun batarya kapasitesi 5000 mAh olacak. Ancak şarj hızı belirsizliğini koruyor. Yazılım tarafına geldiğimizde ise karşımıza Android 13 işletim sistemi çıkıyor.

Redmi 13R Pro’nun boyutlarının 161.11×74.95×7.73 mm, ağırlığının ise 174 gram olacağı söyleniyor. Telefonun dikkat çekici özelliklerinden biri de 108 megapiksellik ana kamerası olacak. 108 megapiksellik bu lense 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik edecek. Selfie kamerası ise 16 megapiksel olacak. Telefonun yonga seti netlik kazanmamış olsa da Dimensity 6080 olacağı tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy A25’in yeni görselleri sızdırıldı