Redmi Note 13R Piyasaya Sürüldü

Xiaomi Redmi Note 13R

Xiaomi, yeni orta segment telefonu Redmi Note 13R’ı piyasaya sürdü. Telefon öncülünden çok farklı değil ama fiyatıyla iddialı olmayı amaçlıyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, Redmi Note 13 serisini büyütmeye devam ediyor. Bu seriye eklenen son model de bir süredir gündemde olan Redmi Note 13R oldu. Xiaomi’nin yeni orta segment telefonu, dün piyasaya sürüldü. Ne var ki Redmi Note serisinin yeni üyesi hayal kırıklığı yaratabilir. Zira Redmi Note 13R, öncülü Note 12R’a kıyasla pek fazla yenilik sunmuyor. İlk bakışta dikkat çeken tek değişiklik, arka kamera tasarımındaki farklılık oluyor. Bunun ötesinde iki telefonun tasarımı neredeyse birebir aynı.

Telefon, Snapdragon 4 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Bugün artık pek görmediğimiz bu yonga setine tercihe göre 6, 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara yine üç seçenek sunuluyor: 128, 256 ya da 512 GB.

Redmi Note 13R 2

Redmi Note 13R, 6.79 inçlik LCD bir ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü Full HD+, yenilenme hızı ise 120 Hz. Ekranın üstünde 8 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Arka kameraya geldiğimizde ise karşımıza çift kamera çıkıyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor.

Telefon 5030 mAh’lık bir bataryaya sahip. Telefonun şarj hızı ise 33 W. Yazılım tarafında ise HyperOS kullanılıyor. Telefonun en düşük versiyonu 195 dolara, en üst versiyonu ise 305 dolara satışa sunuldu. Ancak telefon şimdilik sadece Çin’de satılıyor. Global pazara sunulup sunulmayacağı belirsizliğini koruyor.

GTA 6 Çıkış Tarihi Açıklandı