Redmi Note 9 Pro Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Redmi Note 9 Pro

Redmi Note 9 Pro, Xiaomi’nin yeni orta seviye akıllı telefonu. 12 Mart 2020’de tanıtımı yapılacak olan telefonun teknik özellikleri sızdırıldı.

12 Mart 2020’de çevrimiçi bir etkinlikte tanıtılacak olan Xiaomi’nin yeni orta seviye telefonu Redmi Note 9 Pro hakkında çok önemli bilgiler sızdırıldı. Telefonun 6.67 inç büyüklüğünde FHD+ LCD ekran ile gelmesi bekleniyor. Akıllı telefonun ekran gövde oranı 20:9. Arka panelde 4 adet kamera yer alması bekleniyor. Ana kameranın piksel büyüklüğü 48MP olacak. Bunun yanında 8MP geniş açılı kamera ve 5 MP makro kamera yer alacak. Bunların dışında bir de derinlik sensörü bulunacak.

Doom Eternal sistem gereksinimleri açıklandı!

Orta seviye bir telefonda olması gerektiği gibi telefonda Qualcomm’un Snapdragon 720G işlemci bulunuyor. Bu işlemciyi Realme 6 Pro’dan hatırlıyoruz. Bu işemci 8GB’a kadar RAM desteklese de Redmi Note 9 Pro’nun 4GB ve 6GB RAMe sahip iki farklı seçeneği bulunacak. 4GB RAM bulunan modelde 64GB depolama alanı 6GB RAM bulunan modelde ise 128GB depolama alanı bulunacak. Cihazın içinde bulunan işlemci Qualcomm Quick Charge 4 teknolojisini destekliyor. Xiaomi de telefonda 18W hızlı şarj desteğine yer vermiş. Cihazda 5020 mAh’lık devasa bir batarya olması bekleniyor.

İşte telefonun fiyatı

Telefon Aurora Blue, Glacier Beyaz ve Yıldızlararası Siyah renk seçenekleriyle gelecek. Telefonun fiyatı hakkında henüz bir bilgi sızdırılmış değil. Bunun içi 3 gün daha beklememiz gerekiyor. Ancak cihazın Türkiye fiyatının 2500 TL bandının üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Telefon Android 10 işletim sistemi ile birlikte kutudan çıkacak.

Son olarak telefonun geçtiğimiz günlerde Geekbench puanları da sızdırıldı. Tek çekirdekli testte 569 puan alabilen telefon çok çekirdekli testte 1755 puan alabilmeyi başardı.